spot_img

Arheološka izkopavanja na Vrazovem trgu

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V današnji rubriki Regionalna preteklost Vam predstavljamo arheološke najdbe, ki so bile zaznane v Mestni občini Ptuj, v sklopu projekta prenove Vrazovega trga. Najdbe časovno segajo od 13. stoletja naprej, arheološka dejavnost pa na časovnico zaključka projekta ne bo vplivala.

Na Vrazovem trgu v Mestni občini Ptuj potekajo obsežna arheološka izkopavanja. Arheologi so odkrili dva večja najdišča, prvo se nahaja v neposredni bližini Muzikafeja, drugo pa na območju Stare steklarske. Ena izmed posebnosti je tudi vodnjak, ki je ne glede na starost dobro ohranjen.

Na območju Stare steklarske je bil zaznan večji niz stavb iz obdobja srednjega veka. Projekt se je sicer podražil iz 3,6 na 4,9 milijona evrov. Predvsem na račun arheoloških izkopavanj. Arheologija je po besedah ptujske županje Nuške Gajšek dragocenost, a tudi visok strošek, s čimer se strinjajo tudi arheologi sami.

Projekt naj bi bil zaključen do konca leta 2022, vodstvo ptujske občine pa si prizadeva dodatna sredstva pridobiti tudi iz skladov za obnovo mestnih jeder.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Po hitri cesti v napačno smer, povzročil nesrečo in pobegnil

Včeraj, okoli 14. ure je 25-letni voznik osebnega avtomobila vozil po hitri cesti H2 v napačni smeri oz. po...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img