Aretirali pet mariborskih policistov

 

Policiste mariborske policijske uprave so aretirali zaradi suma, da so v zameno za podkupnine državljanom tretjih držav žigosali potne liste in jim s tem na nezakonit način omogočali bivanje v schengenskem območju. Policijska operacija je trajala dlje časa, kriminalisti pa so proti osumljenim uporabljali prikrite preiskovalne ukrepe. V sklopu akcije so opravili hišne preiskave in druga preiskovalna opravila pri osumljencih, nekatere tudi na območju Avstrije, še naprej pa izvajajo tudi druge ukrepe za zagotavljanje notranje varnosti v policiji. Štirje so zaposleni na Postaji mejne policije (PMP) Gruškovje, eden pa na PMP Zavrč.

Odvzeli so jim prostost

Kot so pojasnili na Generalni policijski upravi, je v soboto več kot 50 policistov iz enot, ki so pristojne za notranjo varnost slovenske policije, torej NPU in posebnega oddelka Specializiranega državnega tožilstva (SDT) izvedlo zaključno preiskovalno akcijo v zvezi z omenjenimi zlorabami.

Do dogodka je prišlo v soboto dopoldan. S posebnimi pooblastili so jim odvzeli prostost in jih pripeljali v pridržanje. Pred preiskovalnega sodnika naj bi jih privedli danes popoldan. Uslužbenci minuli vikend, ko so na mejnih prehodih Gruškovje in Zavrč vladale poostrene razmere, naj ne bi imeli dostopa do svojih omaric, saj so preiskovalci v zvezi s prej omenjeno peterico, preverjali tudi sume trgovanja z nedovoljenimi poživili.

Zoper osumljene policiste so zaradi kršitev pogodbenih obveznosti že začeli tudi postopke za prekinitev delovnega razmerja, danes pa jim bodo vročili tudi suspenz, saj so s svojimi ravnanji okrnili ugled policije.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj