Aplikacija SOPOTNIK že v uporabi

0
108

Aplikacija SOPOTNIK omogoča vpogled v stanje prijavljenih površin iz zbirnih vlog ter spremljanje poteka sprememb na teh površinah.

Kaj zagotavlja SOPOTNIK?

SOPOTNIK zagotavlja transparenten proces, ki nosilcem kmetijskih gospodarstev omogoča informacije o njihovih vlogah oziroma zahtevkih. Vpogled, ki je na voljo, istočasno nudi nosilcem tudi pomoč pri upravljanju kmetijskih gospodarstev.

Prednost aplikacije SOPOTNIK je možnost sprotnega spremljanja sprememb stanja na kmetijskih površinah in posledično zmanjšanje števila kontrol na kraju samem. NoBsilci kmetijskega gospodarstva se v aplikacijo SOPOTNIK prijavijo s svojim uporabniškim imenom in geslom, prejetim ob oddaji zbirne vloge.

Na fotografiji so vidni štirje satelitski posnetki istega območja od zgodnje pomladi za pozne jeseni. Viden je naravni proces letnih časov.
Isto območje od zgodnje pomladi do pozne jeseni | Avtor ARSKTRP

Spletna aplikacija SOPOTNIK je plod sodelovanja med uslužbenci Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja in zunanjim izvajalcem. Pozivajo vse nosilce, da aktivno pristopijo k uporabi in izkoristijo možnost vpogleda v obravnavo njihovih vlog oziroma zahtevkov.

Do aplikacije SOPOTNIK in več informacij v povezavi z njo lahko dostopate na spodnji povezavi: 

https://www.gov.si/zbirke/storitve/vpogled-v-podatke-satelitskega-spremljanja-povrsin/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here