spot_img

Andrej Šiško znova pred sodnika

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Andrej Šiško je ponovno v primežu policije. Tokrat se bo moral pred slovenjgraškim sodiščem braniti zaradi obtožb o razžalitvi policista spomladi leta 2018. Na današnjem predobravnavnem naroku krivde ni priznal.

Policista imenoval ‘moteni uho’ 

Marca 2018 je Šiško zaradi posnetka, ki je krožil po spletu izrazil zgroženost nad ravnanjem mariborskih policistov. Dogajanje je nato gibanje Zedinjena Slovenija komentiralo tudi na novinarski konferenci 9. aprila 2018. Ob tem je Šiško po navedbah tožilstva pri vpletenem policistu, ki ga je navajal z imenom in priimkom, povzročil “občutek užaljenosti in osramočenosti” s tem, ko ga je imenoval “moteni uho”.

Okrožno državno tožilstvo v Mariboru je zoper Šiška spisalo obtožnico in jo na mariborsko sodišče vložilo 7. februarja, kjer so zadevo na podlagi sklepa o prenosu pristojnosti odstopili Okrožnemu sodišču v Slovenj Gradcu.

V primeru obsodbe za razžalitev policista mu grozi denarna kazen ali zapor do šestih mesecev.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:12

Stanovalci proti avtobusnemu stičišču na prenovljenem Trgu revolucije

Trg revolucije se nahaja v starem delu Maribora in odpira pot v staro mestno jedro. Najdemo ga na desnem...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img