spot_img

Amfiteater Pod goroj bo zaživel

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V senci mogočnih krošenj pohorskih gozdov potekajo še zadnje priprave pred začetkom Letnega odra Ruše. Festival bo, tako kot vsako leto doslej, ponudil številne glasbene koncerte, predstave za odrasle in otroke, delavnice, poskrbljeno bo tudi za pestro kulinarično ponudbo.

Program letošnjega Letnega odra v Rušah razkriva, da je tudi letos poudarek na kvalitetnih domačih izvajalcih, kar je glede na vedno negotove razmere nekako razumljivo.
Organizacija tako velikega dogodka v teh časih ni enostavna. Veliko je kompromisov, ki v običajnih razmerah ne bi bili potrebni, pravijo v Javnem zavodu Cezam v Rušah. Upoštevati je potrebno številne dodatne ukrepe za zajezitev širjenja koronavirusa, zato so poleg skoraj povsem domačega programa, poskrbeli še za nekatere prilagoditve. Tako si bo posamezne dogodke v zelenem letnem gledališču lahko ogledalo manj ljudi, kot je bilo to običajno v prejšnjih letih.

Manjši vihar je sicer pred dnevi povzročila objava organizatorjev, da na prizorišču ne bo preverjanja pogoja PCT. Ob posredovanju Občine Ruše in zaradi odlokov, ki organizatorjem prireditev nalagajo odgovornost preverjanja omenjenega pogoja, v Cezamu sedaj napovedujejo, da bodo odloke spoštovali.

Je pa Letni oder Ruše ravno zaradi teh zahtev ostal brez nastopa enega od napovedanih izvajalcev. Čeprav je letos v prodaji manj vstopnic kot minula leta, si v Rušah obetajo tudi obiskovalce, ki ne prihajajo iz Ruš. Vstopnice za dogodke so letos romale tudi v tujino. Festival Letni oder Ruše se sicer začne že jutri, trajal pa bo vse do 22. avgusta.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img