Ambiciozni načrti Študentskih domov UM

0
64

Študentski domovi so objavili Razpis za sprejem in podaljšanje bivanja študentov v študentskih domovih. Rok za prijavo subvencioniranega bivanja pa je 16. avgust. Letos bo tako kot po navadi na voljo 2663 ležišč na petih lokacijah v mestu.

Do subvencioniranega bivanja v Študentskih domovih UM so upravičeni le redni študenti, pri čemer obstajajo tudi izjeme. Študentje, ki so že bivali v prejšnjih letih pa morajo prav tako oddati prošnjo za podaljšanje bivanja, če zaradi takšnih in drugačnih razlogov niso prekinili nastanitvene pogodbe.

Vodstvo Študentskih domov se je v preteklem letu veliko časa ubadalo z oteženo epidemiolško situacijo, po besedah direktorice Maje Krajnc Ružič pa bodo, kljub preklicani epidemiji, v veljavi ostali splošni higienski ukrepi. Na vsak način namreč želijo preprečiti morebiten izbruh okužb z koronavirusom, kar bi posledično otežilo tudi izpeljavo študijskega procesa.

Ministrstvo za izobraževanje v sodelovanju z mariborsko občino pripravlja projekt obnove t.i. trojčka fakultete na Koroški cesti. Poleg tega pa bi uredili tudi večino študentskih domov, predvsem tistega na Tyrševi ulici.

Študentski domovi se bodo prenovili tudi za potrebe Olimpijskega festivala evropske mladine, a bo imela sanacija ene najbolj priljubljenih bivalnih lokacij študentov tudi druge pozitivne učinke v prihodnosti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here