V občini Hoče Slivnica so v teku številne investicije na več področjih. Med Hočami in občino Miklavž na Dravskem polju poteka gradnja povezovalne kolesarske poti, na Hočkem Pohorju pa sanacija občinske ceste. Po navedbah župana Marka Soršaka pa sta tik pred začetkom realizacije, projekta posodobitve kanalizacijskega omrežja in izgradnja ceste v industrijsko cono.

V občini Hoče Slivnica so se v letošnjem letu odločili vzpostaviti dodatne kolesarske povezave. Projekt, ki je trenutno v teku na tem področju, je izgradnja kolesarske poti na povezovalni cesti med občinama Hoče- Slivnica in Miklavž na Dravskem polju.

Po pričakovanjih bo projekt realiziran do letošnjega poletja, po besedah župana pa se trenutno izvajajo sanacije občinskih cest na Hočkem Pohorju.

Realizacija investicije je v višjeležečih območjih Pohorja izredno otežena, tako zaradi geoloških značilnosti, kot vremenskih razmer. Kljub temu pa se na občini nadejajo projekt dokončati še v tem letu.

Najpomembnejša projekta v proračunu občine Hoče- Slivnica za leto 2021 pa sta posodobitev kanalizacijskega omrežja in izgradnja ceste v industrijsko cono.

Občina Hoče- Slivnica se lahko nadeja tudi dodatnega razvoja Magne, od katere je prejela približno milijon evrov sredstev  za odkup zemljišč, v sklopu gradnje dveh glavnih objektov. Magna namreč načrtuje izgradnjo dodatnih proizvodnih zmogljivosti v sklopu druge faze razvoja avtomobilske industrije na tem območju.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj