Destinacijo Jeruzalem Slovenija so osnovale tri občine – Ormož, Sv. Tomaž in Središče ob Dravi, ki se vse bolj zavedajo svojih priložnosti v razvoju turizma.

Oblikovale so celostno podobo in povezale številne lokalne ponudnike, od vinarjev, gostišč in turističnih kmetij, do čebelarjev, proizvajalcev bučnega olja in mesnin ter rokodelcev. Med njimi je veliko tistih, katerih pridelki in izdelki so pridobili pravico do uporabe kolektivne blagovne znamke Jeruzalem Slovenija.

Znotraj krovne turistične blagovne znamke pa bodo osnovali tudi svojo turistično ponudbo. Ključen pri tem je Krajinski park, ki so ga z odlokom razglasili leta 2019.
Park ima dve varstveni območji, prvo zajema Dravo in pas poplavnih gozdov. Tu je rečna dinamika intenzivna, Drava v veliki meri neovirano premešča svojo strugo, ustvarja prodišča, stranske rokave, zatoke in mrtvice.

Poskrbeli pa bodo tudi za prenočišča vseh obiskovalcev, ki bodo na ormoškem ostali več dni. Omenjene občine so torej poiskale vse tisto, kar je značilno za vinorodne kraje z bogato dediščino ob reki Dravi ter v osrčju slovenskih in ljutomersko-ormoških goric s slikovitim Jeruzalemom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj