spot_img

Alternativa samotestiranju je šola na daljavo

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Od prihodnjega tedna dalje bodo dijaki in učenci začeli izvajati hitro antigensko samotestiranje v šolah trikrat tedensko. Kot je danes povedal državnih sekretar na ministrstvu za izobraževanje Damir Orehovec je edina možna alternativa samotestiranju, prehod na šolanje na daljavo. Starše, otroke in zaposlene v vzgoji in izobraževanju je zato pozval k doslednemu spoštovanju pogoja PCT in samotestiranju.

Orehovec je pojasnil, da so bili ukrepi, ki jih je sprejela vlada sprejeti z namenom zagotavljanju varnosti in zdravja. Samo z doslednim spoštovanjem ukrepov bodo vrtci, šole in fakultete lahko ostali odprti.

Dijakom in učencem bo mesečno na voljo 15 hitrih antigenskih testov, ki jih bodo lahko dvignili v lekarni. V kolikor se učenec ali dijak ne bo želel samotestirati na ministrstvu najprej predlagajo pogovor, kasneje pa so možne tudi nekatere sankcije.
V primeru, da bo takšnih primerov na določeni šoli več, bo možno odrediti tudi izobraževanje na daljavo.

Med novimi ukrepi, ki so že v veljavi, je tudi obvezno nošenje mask v šolah, in sicer za vse učence, tudi za prvo triado. Z novim odlokom je sicer v zaprtih prostorih obvezna uporaba kirurških mask ali mask FFP2, maske iz blaga pa niso več dovoljene. Zaradi pomanjkanja kirurških mask lahko sicer otroci do ponovne vzpostavitve zalog še vedno uporabljajo maske iz blaga.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:12

Stanovalci proti avtobusnemu stičišču na prenovljenem Trgu revolucije

Trg revolucije se nahaja v starem delu Maribora in odpira pot v staro mestno jedro. Najdemo ga na desnem...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img