Epidemija covida-19 je bistveno vplivala na poslabšanje socialne slike po celotni Sloveniji, Podravje pri tem ni izjema. Na Rdečem križu ob tem upajo, da se bo socialna stiska sčasoma začela umirjati, vendar obeti nikakor niso pozitivni, še posebej ob napovedih množičnih odpuščanj in ukinitvi delovanja številnih podjetij, ki jih je koronakriza pahnila na rob preživetja.

Zaposleni Rdečega križa Slovenije so v letu 2020, ki je bilo v socialnem smislu, zaradi covida-19 eno hujših v zadnjih desetletjih, opravljali izjemno delo. Kljub temu pa so podatki o socialno ogroženih Mestni občini Maribor naravnost alarmantni.

Že prvi val epidemije je marsikaterega posameznika pahnil pod prag revščine, drugi val pa je situacijo le še poslabšal. Skrb vzbujajoče pa je, da zdravstveni in socialni krizi, kar ni videti konca.

Rdeči križ Slovenije tudi v času epidemije nemoteno z pomočjo prostovoljcev skrbi za razdelitev paketov pomoči potrebnim, ob tem so pogosto izpostavljeni tudi okužbi z covidom-19, saj delujejo tudi v t.i rdečih conah.

Zaradi številnih omejitev, izpada kolonij in negotove gospodarske situacije, kjer je donacij pričakovano manj, beležijo očiten upad dohodkov. Zato se že spogledujejo tudi z ukinitvijo določenih projektov.

Kljub izredno zahtevni in hkrati negotovi situaciji pa upajo, da se bo stanje začelo izboljševati, h kateremu vsakodnevno prispevajo svoj delež k blažitvi socialni stisk med epidemijo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj