spot_img

Ali poslovne cone poganjajo gospodarski razvoj?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Znanstveno raziskovalni center Bistra je skupaj s partnerji projekta v Ormožu predstavil projekt Innovative Location, ki je namenjen razvoju poslovnih con in priložnosti za investitorje. Projekt je sofinanciran s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj v sklopu programa čezmejnega programa Slovenije in Avstrije.

Poslovne cone v Sloveniji rastejo kot gobe po dežju. Vsaka občina si kot temeljni cilj za dvig gospodarstva želi vzpostaviti poslovno cono in privabiti investitorje, a takšen model ima tudi pomanjkljivosti.

Občine in lastniki zemljišč v večini primerov še ne razumejo in dojemajo pomena privabljanja investitorjev, tako domačih kot tujih, ki jim morajo s pripravljenim zemljiščem in vso potrebno infrastrukturo ter dodatnimi finančnimi olajšavami ali subvencijami zagotavljati čim hitrejšo in čim lažjo naselitev podjetja na lokacijo poslovne cone, so prepričani v Znanstveno raziskovalnem centru Bistra. Velik problem je tudi birokracija, ki dodatno onemogoča razvoj na tem področju.

Kot ugotavljajo partnerji projekta, je kljub vse večji mednarodni konkurenci ta naloga vse težja, zlasti za občine in območja zunaj metropolitanskih območij. Tekoče strukturne spremembe in tehnološki razvoj pomenijo, da so se zahteve za sodobno upravljanje lokacij v zadnjih letih zelo spremenile.

V sklopu projekta so pripravili priročnik za uspešno upravljanje lokacije, ki je zasnovan kot usmeritev v prakso in podpora k vzpostavitvi ali upravljanju profesionalnega upravljanja lokacije. Med drugim vključuje teoretične osnove, pa tudi praktične metode in postopke za razvoj, organizacijo in trženje lokacije.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:53

V Pekrah zadovoljni z obnovo Bezjakove ulice, a si želijo nadaljevanja ureditve cest

Krajevno skupnost Pekre je v obisku vseh lokalnih entitet mariborske občine lani obiskal župan Saša Arsenovič s svojo ekipo....

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img