Problematika prehitre vožnje je velik problem tudi v Podravski regiji. V okviru vseslovenske akcije nadzora hitrosti je redarstvo na Ptuju izvajalo meritve na sedmih krajevnih uradih in v Ptuju. Lansko leto je statistika ugodnejša, saj so zabeležili manj kršitev kot prejšnjo leto.

Na Ptuju svojega merilnika hitrosti nimajo, zato ga najemajo. Najemna pogodba z izbranim izvajalcem določa, da imajo pravico do najema merilnika najmanj 40 dni letno. Takrat izvajajo nadzor hitrosti vožnje na območju celotnega Spodnjega Podravja, največ pa na Ptuju, in sicer vsaj 30 dni letno.

Letni strošek najema mobilnega merilnika hitrosti (radarja) je znašal pičlih 7.000 evrov. Seveda bi bil izkupiček še višji, če bi radar postavljali pogosteje. Zato je slišati kar nekaj pobud za nabavo lastnega merilnika. Dodatno opozarja, da bi se z lastništvom radarja izgubil tudi preventivni efekt nadzora prometa.

Pogodbena cena dnevnega najema naprave znaša 213 evrov, imajo pa možnost dodatnega najema, ki jo, kot pravi vodja redarjev Robert Brkič, po potrebi tudi izkoristijo. Lani so za najem odšteli 7000 evrov, prihodek iz naslova glob zaradi prekrškov prekoračitve hitrosti vožnje na območju vseh spodnjepodravskih občin pa je presegel 66.000 evrov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj