spot_img

Aktivna vloga države pri spremembi kadrovske politike

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Koronakriza je v gospodarstvu pustila številne posledice – od reorganiziranja modelov poslovanja do prilaganja na drugačne delovne procese. Zaradi številnih ukrepov in omejitev so bili številni podjetniki prisiljeni svoja podjetja prestrukturirati v najkrajšem možnem času.

Posledica ustavitve sveta pa so tudi občutno višje cene v materialih in številni nepredvideni stroški, ki so ob zaostrovanju razmer nastali, številni pa nanje niso bili pripravljeni.

Zdi se, da je koronakriza razgalila številne težave, na katere je stroka že dlje časa opozarjala, med drugim tudi na preveliko nezaposljivega kadra in premalo tistih, ki jih trg dela nujno potrebuje.

Tako si želijo motivirati brezposelne, da pridobijo znanja, ki jih gospodarstvo potrebuje. A ključno je usmeriti mlade in jih motivirati za poklice, ki so že dolgo časa kadrovsko podhranjeni.

A vendar gre za celostne spremembe, ki ne zadevajo samo Podravsko regijo, ampak zajemajo vso državo. Sicer si na zbornici želijo, da bi stvari lahko hitro sanirala, a brez aktivne vloge države večjih sprememb na tem področju ni pričakovati, saj ostaja vse več neznank.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:03:40

Veseli december brez druženja

Lanski veseli december je bil v Sloveniji bolj klavrn. Zaradi epidemije koronavirusa so veljali številni ukrepi, tudi omejitev potovanja...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img