spot_img

Akcija za ponovno uporabo odsluženih izdelkov

V zadnjem tednu

 

Mariborski inštitut Wcycle v sklopu evropskega projekta Urbana zemljina za hrano, ki sicer povezuje osem partnerjev z Mestno občino Maribor kot vodilnim, za občane pripravlja zanimiv in poučen izziv. V zameno za stvari, ki jih sami ne uporabljajo več, bodo prejeli zemljino, ki nastaja v projektu in jo lahko uporabijo na svojem vrtu ali lončnicah.

Ključen izziv evropsko sofinanciranega projekta namreč predstavlja predelava bioloških odpadkov, ki nastajajo v mestu, v zemljino za uporabo na vrtovih in zelenih površinah.

Namen akcije

Kot poudarjajo v inštitutu, želijo z akcijo spodbuditi občane, da knjige, male gospodinjske aparate, manjše kosovne predmete kot so nočne omarice, stoli, blazine, stenske ure in podobno, prinesejo v Cafe Bianco nasproti Doma Danice Vugrinec na Pobrežju. Tam bodo prihodnji teden od ponedeljka do četrtka med 10. in 18. uro v zameno za odslužen, a še zmeraj uporaben izdelek, prejeli zemljino.

V inštitutu Wcycle ob tem poudarjajo, da je v obdobju epidemije količina odpadkov naraščala, ljudje pa so se, kot kažejo tudi svetovne raziskave, znova začeli zatekati k enkratni uporabi predvsem plastičnih izdelkov. Prav zato je Greenpeace pred dnevi objavil pismo več kot sto strokovnjakov iz 18 držav, ki so opozorili, da plastični pripomočki niso nujno varnejši, saj bo ob primernem pranju in skrbi za čistočo novi koronavirus izginil tudi s tistih za večkratno uporabo.

 

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Nova prometna ureditev pri šoli

Mestna občina Maribor je skladno s smernicami za izboljšanje prometne varnosti otrok pred Osnovno šolo Rada Robiča Limbuš uredila posebno...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel