Agencija za varnost prometa ponuja enoletni brezplačen najem prikazovalnikov hitrosti

0
13

Agencija za varnost prometa  (AVP) je že deseto leto zapored pripravila poziv za enoletni brezplačni najem prikazovalnikov hitrosti »Vi vozite«. Na poziv, ki je bil objavljen, se je prijavilo 34 občin. Strokovna komisija pa je izbrala 15 občin, ki so v teh dneh prejele prikazovalnike hitrosti v enoletni brezplačni najem.

Statistika mrtvih v prometnih nesrečah

Namestitev prikazovalnikov hitrosti se je doslej izkazala kot učinkovito sredstvo za takojšnje zmanjšanje povprečnih hitrosti. Prehitra vožnja je namreč kljub preventivnim akcijam in pogostemu opozarjanju vseh institucij, ki delujejo na področju preventive, še vedno zelo pogost vzrok prometnih nesreč z najhujšimi posledicami. Omejitve hitrosti in predvsem njihovo dosledno spoštovanje, so zato ključnega pomena, predvsem v naseljih.

                Delež umrlih v prometnih nesrečah; 2007-2020 (Vir foto: Zavod Varna pot)

Tudi letos  si Agencija želi s prikazovalniki hitrosti  voznike spodbujati k umirjeni, odgovorni in strpni vožnji ter tako prispevati k večji varnosti vseh udeležencev v cestnem prometu, še posebej najbolj ranljivih, pešcev in kolesarjev.  Dosedanji podatki kažejo, da vozniki, ki se zavedajo nadzora, ravnajo bolj previdno, tudi tedaj, ko nadzor ni očiten.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here