Kot smo že poročali so delavci podjetja A&E 15. januarja stavkali in tako zahtevali boljše plačilo za svoje delo, saj se decembra z vodstvom družbe niso mogli dogovoriti. Po napornih pogajanjih so le prišli do dogovora o vseh stavkovnih zahtevah.

Delavci omenjene družbe so že pred decembrskimi prazniki izpeljali dvourno opozorilno stavko, ker se niti uprava niti lastniki kljub drugačnim obljubam slednjih, na zahteve po začetku pogajanj niso odzvali, je večji del od skupaj 160 zaposlenih s pomočjo sindikata 15. januarja izvedel celodnevno stavko. Veliko težav so imeli tudi s komunikacijo, saj je podjetje v tuji lasti.

Od delodajalca so zahtevali podpis pogodbe o delovanju sveta delavcev ter soudeležbo zaposlenih pri odločanju, podpis podjetniške kolektivne pogodbe, ki bo delavcem zagotavljala dostojno plačo in ne 518 evrov izhodiščne bruto plače za najslabše plačanega delavca. A v času upora, so se tudi v samem kolektivu začela številna nesoglasja.

Ažnoh opozarja, da se je položaj delavcev v času epidemije poslabšal in da večina med njimi psloh ne pozna svojih pravic, da bi lahko konkretno ukrepali. Na prijavo sindikata je nadzor v podjetju opravila tudi delovna inšpektorica, ki pa ni ugotovila nepravilnosti, zato je postopek ustavila.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj