spot_img

75. obletnica konca druge svetovne vojne

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

Po Evropi bodo danes potekale slovesnosti ob 75. obletnici konca druge svetovne vojne na evropskih tleh, ki bodo v luči ukrepov zaradi pandemije nekoliko drugačne kot običajno. Druga svetovna vojna se je sicer po šestih letih uradno končala 9. maja 1945 minuto čez polnoč. V prestolnicah po Evropi so se ogromne množice podale na ulice že dan pred tem.

Obeležitev obletnice v Sloveniji

V Ljubljani bo predsednik republike Borut Pahor obletnico obeležil skupaj z veleposlaniki zavezniških držav – Francije, Rusije, ZDA in Velike Britanije. Predsednik Pahor bo obletnico obeležil s francosko veleposlanico Florence Ferrari, ruskim veleposlanikom Timurjem Rafailovičem Ejvazovom, ameriško veleposlanico Lyndo Blanchard in britansko veleposlanico Sophie Honey.

Najprej bo v predsedniški palači potekala razmeram prilagojena slovesnost, nato pa se bodo Pahor in veleposlaniki žrtvam druge svetovne vojne poklonili s polaganjem vencev k Spomeniku vsem žrtvam vojn in z vojnami povezanim žrtvam na Kongresnem trgu.

 

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Američani prepoznali potencial Pirana

Ameriška televizijska mreža CNN je med najlepša mesta v Evropi uvrstila tudi Piran. Pri tem je na svoji spletni...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img