70 odstotni upad turističnih prihodov

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Svetovna turistična organizacija(UNWTO) je sporočila število mednarodnih turističnih prihodov po svetu v prvih osmih mesecih letošnjega leta. Glede na enako obdobje lani je to število upadlo za 70 odstotkov. Razlog je seveda pandemija covida-19 in z njo povezane omejitve potovanj, ki so močno ovirale glavno poletno turistično sezono na severni polobli.

Število turistov je julija na letni ravni upadlo za 81 odstotkov, avgusta pa za 79 odstotkov. Od januarja do avgusta je čez meje svoje države potovalo 700 milijonov manj turistov kot v enakem obdobju lani. S tem je bilo izgubljenih 730 milijard dolarjev prihodkov. To je osemkrat več, kot je bilo izgubljenega v času gospodarske krize leta 2009.

Najhuje je prizadeta azijsko-pacifiška regija, v kateri je število mednarodnih turističnih prihodov upadlo za 79 odstotkov. Sledi Afrika z Bližnjim vzhodom s padcem v višini 69 odstotkov, Evropa z 68 odstotkov manj mednarodnimi turisti in Severna ter Južna Amerika s 65-odstotnim znižanjem.

Po ocenah UNWTO-ja okrevanja ne gre pričakovati pred koncem prihodnjega leta. Petina stokovnjakov, ki so svetovali organizaciji pri pripravi poročila, odboj pričakuje šele leta 2022.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:03:41

Maribor postaja starejšim prijazno mesto

Mestna občina Maribor je pred časom ustanovila Svet za starejše, ki pa zaradi epidemije do sedaj še ni deloval....

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img