spot_img

6,8 milijona evrov nepovratnih sredstev iz pobude React-EU za ureditev negovalne bolnišnice

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »COVID19 – Ureditev prostorov za namen Negovalne bolnišnice UKC Maribor«. Skupna višina sredstev za projekt, ki ga bo izvajalo Ministrstvo za zdravje, znaša 8,9 milijona evrov, od tega bo večino – kar 6,8 milijona evrov – prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj iz virov React-EU. V letošnjem letu so tako v Službi Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko za krepitev zdravstvenega sistema iz tega naslova namenili že 66 milijonov evrov.

Kaj bo v sklopu projekta vse urejeno?

V okviru projekta bo Ministrstvo za zdravje umestilo Negovalno bolnišnico UKC Maribor v obstoječi objekt sedanjega Oddelka za pljučne bolezni, namenjena pa bo tako za podaljšano bolnišnično zdravljenje, zdravstveno nego kot paliativno oskrbo. Vizija omenjene negovalne bolnišnice je primerljivost z evropskimi institucijami na tem področju ter izmenjava znanja in uporaba najboljših praks pri delu, vse s ciljem zadovoljstva tako zaposlenih v zdravstvu kot tudi pacientov. Negovalna bolnišnica bo urejena po standardih za negovalne bolnike in opremljena s pripomočki za fizioterapijo, rehabilitacijo in delovno terapijo. Imela bo kar 56 postelj za bolnike, obolele za Covid-19.

 

V Službi Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko so v letošnjem letu namenili že 66 milijonov evrov za krepitev slovenskega zdravstvenega sistema iz pobude React-EU; od skupno desetih naložb v okviru te pobude jih je bilo kar 5 za izboljšanje stanja v zdravstvu.

Poleg tokrat namenjenih evropskih sredstev za ureditev prostorov za namen Negovalne bolnišnice UKC Maribor so februarja 2021 odobrili 3,6 milijona evrov za preselitev Oddelka za pljučne bolezni na lokacijo UKC Maribor, marca 4,5 milijona evrov za ureditev prostorov za pridobitev dodatnih kapacitet Negovalne bolnišnice Ljubljana, v začetku maja 1,5 milijona evrov za projekt informacijsko podporo naročanju (na cepljenje) na primarni ravni, junija pa 50 milijonov evrov za celovito energetsko sanacijo stavbe UKC Hospital.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Evropski milijoni za blaženje podnebnih sprememb

Vlada je v načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila 12 novih projektov iz programa za blaženje posledic podnebnih sprememb in...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img