spot_img

56-letnik umrl na kraju prometne nesreče

V zadnjem tednu

 

Sinoči ob 19.48 je 32-letni moški vozil osebni avtomobil po glavni cesti iz smeri Kamnice proti Mariboru. Pred naseljem Maribor, kjer vozišče poteka po klancu navzdol in v desnem preglednem ovinku, je dohitel kolono 3 vozil. Vsa tri vozila je pričel prehitevati, tako da je zapeljal v levo preko prekinjene ločilne črte na nasprotno smerno vozišče, kljub temu, da mu je takrat nasproti pravilno vozil 56-letni voznik osebnega avtomobila. Zaradi tega sta vozili čelno trčili s prednjima levima deloma vozil.

Po trčenju so odpadli deli obeh vozil poškodovali še osebni avtomobil, ki ga je kot prvega v koloni prehitevanih vozil, pravilno vozil 58-letni voznik.

Povzročitelj je bil alkoholiziran

V trčenju se je 56-letnik tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl. Povzročitelj prometne nesreče in njegov 38-letni sopotnik sta se v nesreči lažje telesno poškodovala in so ju z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor. 58-letni voznik v prometni nesreči ni bil poškodovan. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel povzročitelj prometne nesreče v organizmu 0,65 mg/l alkohola, zaradi česar so mu odredili strokovni pregled. Še dovoljeno vsebnost alkohola v organizmu, 0,21 mg/l, so ugotovili tudi pri 58-letnem vozniku.

Ogled kraja prometne nesreče je, v navzočnosti dežurne okrožne državne tožilke, vodil dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru. Policisti bodo povzročitelja prometne nesreče kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

V letošnjem letu se je na območju PU Maribor zgodilo 5 prometnih nesreč IV. kategorije, v katerih je umrlo 5 oseb.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Nova prometna ureditev pri šoli

Mestna občina Maribor je skladno s smernicami za izboljšanje prometne varnosti otrok pred Osnovno šolo Rada Robiča Limbuš uredila posebno...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel