Čez dva tedna bodo v Hočah izpeljali že 5. Tek pod Pohorjem. Začetek in cilj bo pred VŠD Hoče, v primeru če prireditve junija ne bo mogoče izpeljati zaradi epidemiološke situacije, pa bodo prireditev izpeljali 12. septembra 2021.

Prijave so možne v spletni prijavnici na www.protime.si do 2. 6. 2021. Prijave in plačila na dan teka ne bodo mogoča, da se izognemo širjenju koronavirusa.

TEK POD POHORJEM – TRASA

Poleg že tradicionalne razdalje na 10 km tudi letos čaka tekače krajša razdalja na 6,5 km.

Termini štartov:

Tek na 10 km, štart teka ob 10. uri
Tek na 6,5 km, štart teka ob 10.30 uri
Otroški teki, štart teka ob 9.30 uri

Cena prijave varira. Še danes se lahko prijavite za 7 eur, do 2 junija pa štartnina znaša 10 eurov. Otroci tekajo brezplačno.

Pot trase 10 kilometrov

Predvidena trasa 10 km se začne v Hočah pri VŠD, kmalu po štartu se zavije v desno na novo povezovalno kolesarsko-sprehajalno pot Hoče-Slivnica, mimo slivniških ribnikov, v Slivnici desno po drevoredu v Čreto, z leve strani bodo opazili Slivniški dvorec, v Čreti zavoj v desno, odcep v hrib (makadam) kjer se na razdalji 350 m tekači vzpnejo za 35 m, stečejo po kratki razgledni poti nad vinogradi, sledi spust po gozdni cesti, na asfaltu zavijejo levo proti Hočam na razgibano valovito cesto skozi gozd, spet makadam in zavoj navkreber na desno – kjer se na razdalji 160 m vzpnemo za manj kot 20 m na Križno kapelo, sledi spust po gozdu in v naselju zavoj v levo v Zaforšt (Zgornje Hoče), kjer se na 270 m vzpnejo za manj kot 20 m, iz Zaforšta se priključijo na cesto za Pohorje in tečejo po pločniku in kasneje po kolesarsko-sprehajalni stezi do Spodnjih Hoč, še par korakov med hišicami v novem naselju in cilj pri VŠD.

Pot trase 6,5 km

Start v Hočah pri VŠD, po 200 m ovinek v desno na kolesarsko povezovalno pot, mimo slivniških ribnikov, v Slivnici desno po drevoredu v Čreto, kjer proga zavije desno, smer Veronikova cesta, po rahlo valoviti cesti v gozdu, nato zavoj desno na makadam, sledi en kilometer blagega spusta nazaj do povezovalne kolesarsko, sprehajalne poti in nato levo proti Hočam mimo VŠD, desno okrog teniškega igrišča in cilj pri VŠD.

Nagrade za prve tri absolutni razvrstitvi sta pokal in košarica dobrot. Za občinske prvake in župane pa so medalje in darilna vreča sponzorjev.

Kot zagotavljajo organizatorji bo prireditev v vsakem vremenu. Prevzem startnih številk je od 8.00 dalje le z osebnim dokumentom. Uradna parkirišča pa so pred Občino Hoče-Slivnica, pri osnovni šoli Dušana Flisa Hoče in VŠD.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj