47.009 evrov za Pogačarjevo rumeno majico

 

Rumena majica kolesarskega asa je ob 10. obletnici projekta Botrstvo, ki je potekala na drugem programu Radia Slovenija, Valu 202, je poskrbela za izenačenje rekorda po enkratnem ponujenem znesku. Rumena majica zmagovalca kolesarske dirke po Franciji s podpisom Tadeja Pogačarja je projektu prinesla 47.009 evrov.

Največ je ponudila trgovina z gradbenim materialom

Zmagovalec dražbe je bil stari znanec tega projekta, Samo iz podjetja Bauhaus, ki je ponudil 45.000 evrov. Njegov tekmec v finalu dražbe Danilo je dodal 2.009 evrov. 45.000 evrov je izenačenje zneska, ki ga je isti dražitelj pred leti ponudil za smučki skakalnega asa Petra Prevca.

“Tudi tokrat je bil na voljo ekskluziven kos zgodovine slovenskega športa, sredstva pa, tako kot doslej, namenjamo tistim, ki svojih talentov brez podpore ne bi mogli razviti, ki potrebujejo pomoč, da bo njihov talent lahko dobil krila in priložnost, da ga bo sploh kdo lahko prepoznal,” je Val 202 ob tem zapisal na svoji spletni strani.

Doslej je bilo na dražbah za športne artikle, ki so jih med drugimi prispevali Anže Kopitar, Peter Prevc, Luka Dončić, Cristiano Ronaldo, Chris Froom in Primož Roglič, zbranih več kot 230.000 evrov.

Projekt Botrstvo je v desetih letih zbral preko 17 milijonov evrov za pomoč otrokom, 8.000 botrov v Sloveniji, ki mesečno svojim varovancem nakazujejo 30 evrov, pa omogoča lažje otroštvo preko 10.000 otrokom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj