spot_img

NK Maribor proti Domžalam izpadel iz pokalnega tekmovanja

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V četrtfinalu slovenskega pokala Pivovarne Union sta se v Ljudskem vrtu pomerila NK Maribor in NK Domžale. Radovan Karanović je v začetni enajsterici opravil številne menjave, v konici napada je po dolgem času začel Rok Sirk, nastopila sta tudi Vid Koderman in Ilija Martinović, v vratih pa je debitiral Menno Bergsen. V uvodnih minutah smo spremljali rahlo terensko premoč Maribora, ki pa si resne priložnosti ni priigral.

Taktičen začetek dvoboja, vodstvo po izjemnem prostem strelu

V 16. minuti prva resna priložnost na tekmi, iz kota je podajal Nino Žugelj in v kazenskem prostoru našel Roka Kronavetra. Slednji je vratarja Mulalića že premagal, a je gol v zadnjem trenutku preprečil Senijad Ibričić. V nadaljevanju obračuna je tempo igre vidno padel, ekipi sta igrali med obema kazenskima prostoroma brez ideje v zaključku napadov.

V 33. minuti pa izjemen gol Domžal, ki ga je po imenitno izvedenem prostem strelu dosegel Senijad Ibričić. V 39. minuti je bil Karanović primoran opraviti prvo menjavo, poškodovanega Rudija Požega Vancaša je zamenjal Danijel Šturm. Rezultat se do izteka 45. minute ni več spreminjal, ostalo je pri 0-1 za Domžalčane.

Miren uvod v drugi polčas, podvojitev vodstva Domžal

Drugi polčas se je začel v podobnem slogu kot prvi, nobena od ekip ni preveč tvegala, kar je odgovarjalo Domžalam, ki so na videz rutinirano držale minimalno vodstvo. V 63. minuti pa najlepša priložnost na tekmi za Maribor, po odbitku je do žoge v kazenske, prostoru prišel Vid Koderman, a z desnico meril le v vratnico gola Domžal. Malo za tem pa je Karanović opravil dvojno menjavo, Roka Sirka in Vida Kodermana sta nadomestila Ognjen Mudrinski in Gregor Sikošek.

V minuti pa so Domžale vodstvo podvojile, zato je z izjemnim udarcem poskrbel Dejan Georgijević. Maribor je bil v “knockdownu”, potem ko so v zadnjih tekmah dobro igrali v obrambi, je današnja premešana zadnja linija pustila preveč bled vtis. Karanović je sicer v nadaljevanju mennjal še dvakrat, v igro sta namesto Blaža Vrhovca in Roka Kronavetra vstopila Antoine Makoumbou in Malik Sellouki.

V 81. minuti je v prerivanju v kazenskem prostoru rdeči karton prejel Ilija Martinović, tako da so se Mariborčani v končnico tekme podali z igralcem manj. Kljub temu so v zadnji minuti rednega dela prišli do znižanja rezultata, za kar je z fenomenalnim strelom poskrbel Malik Sellouki. Vijoličastim pa je vseeno zmanjkalo časa za izenačenje, tako da so svojo agonijo slabih rezultatov v pokalu podaljšali na šesto leto.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img