Državni proračun je imel v polletnem obdobju približno 5,4 milijarde evrov prihodkov, kar je za 25,3 % več kot v enakem obdobju lani. Odhodki državnega proračuna so v prvih šestih mesecih znašali približno 7,3 milijarde evrov, kar je za 18 % več kot v enakem obdobju lani. Primanjkljaj državnega proračuna je znašal 1,9 milijarde evrov.

Poročilo javnofinančnih gibanj objavljeno vsak mesec

V Pregledu javnofinančnih gibanj vsak mesec objavljajo podrobne podatke o realizaciji državnega proračuna na mesečni ravni. Podatke o državnem proračunu lahko sicer spremljate tudi na spletni strani proracun.gov.si, kjer je objavljen interaktivni grafični prikaz ključnih podatkov državnega proračuna, ki se vsakodnevno osvežuje.

Poleg podatkov o državnem proračunu so v Pregledu javnofinančnih gibanj objavljeni tudi podatki o mesečni realizaciji ostalih blagajn javnega financiranja: Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije, Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije in proračunov občin.

Konsolidirana bilanca javnega financiranja, ki jo sestavljajo vse štiri javne blagajne, je v prvem polletju zabeležila približno 10,38 milijarde evrov prihodkov in 12 milijard evrov odhodkov.

Pregled javnofinančnih gibanj in podrobnejša realizacija državnega proračuna

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj