Maribor po porazu proti Hammarbyu izpadel iz kvalifikacij za Konferenčno ligo

0
45

V povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij za Konferenčno ligo sta se v Ljudskem vrtu pomerila NK Maribor in Hammarby IF. Vijoličasti so v prvih petih minutah ob bučni podpori s tribun igrali agresiven nogomet, a jih je presekal zgoden zadetek Švedov. David Accam je odlično izkoristil globinsko podajo in ob pomoči leve vratnice zadel za 0-1.

Napadalen Maribor po zgodnem zaostanku 

Mariborčani so se, kljub hitremu prejetemu zadetku v naslednjih minutah mentalno pobrali in prevzeli iniciativo v igri. V 19. minuti pa so si preko Vida Kodermana priigrali najlepšo priložnost, slednji je sprožil močan volej udarec, a je žoga zletela le za malenkost čez prečko.

Maribor je še naprej iskal pot do izenačenja, a so Hammarbyevi branilci pravočasno posredovali, tudi ob poskusu Danijela Šturma z roba kazenskega prostora. Igra se je nato malce umirila, Maribor pa je v 43. minuti skorajda prišel do izenačenja, Blaž Vrhovec je poizkusil z razdalje, a zadel le prečko.

Resnih situacij za dosego zadetka nismo več videli, ekipi sta odšli na odmor z minimalnim vodstvom Hammarbya, ki je izkoristil eno od svojih redkih priložnosti. Na drugi strani so Mariborčani imeli več od igre, a si bili premalo konkretni in zato bili kaznovani. Večino strelov je bilo blokiranih, zaradi strnjene švedske postavitve pa je bila igra po sredini še posebej otežena. Polčas, 0-1.

Mariborčani odločno v drugi polčas

Vijoličasti so bolje začeli drugi del tekme in si v 50. minuti priigrali izjemno priložnost za izenačenje. Martin Milec je z visokim predložkom našel Aleksa Pihlerja, a je njegov strel z glavo zletel za malenkost mimo leve vratnice. Praktično v naslednji akciji pa je Milec “topovsko” sprožil z razdalje, evrogol pa je znova preprečila prečka.

Simon Rožman se je nato zgodaj odločil za kar trojno menjavo, Vida Kodermana, Rudija Požega Vancaša in Aleksa Pihlerja so zamenjali Žan Vipotnik, Gregor Sikošek in NinoŽugelj. Na drugi je strateg gostov Miloš Milojević poslal v igro svojega najnevarnejšega nogometaša Akinkunmija Amooja, nizkoraslega Nigerijca, ki je znan po izjemnem tehničnem znanju in hitrosti.

Maribor se, kljub številnim zapravljenim priložnostim ni zaustavljal. Blaž Vrhovec je znova streljal iz razdalje, a je bil tokrat na mestu gostujoči vratar Oliver Dovin. Rožman je v končnici tekme v igro namesto Blaža Vrhovca poslal francoskega novinca Anotoina Makoumbouja.

Mariborčani torej navkljub veliko pripravljenim priložnostim niso uspeli priti niti do izenačenja. S tem so s skupnim izidom 1-4 izpadli proti švedskemu predstavniku Hammarbyu, ki je prikazal precej bolj taktični zreli predstavi. Mariborčanom pa se tako še četrto leto zapored ni uspelo uvrstiti v mednarodno tekmovanje pod okriljem UEFE in si priigrati prepotrebnih evropskih milijonov.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here