NK Maribor v 2. krogu prvenstva zanesljivo premagal Domžale

0
67

V 2. krogu Prve lige Telemach sta se v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Domžale. Vijoličasti so v tekmo krenili z ligaško zmago nad Celjem in porazom proti Hammarbyu v kvalifikacijah za Konferenčno ligo. Domžalčani na drugi strani prvega kroga prvenstva niso odigrali, saj je bila tekma z Olimpijo iz Ljubljane prestavljena, na evropski sceni pa so na domačem igrišču remizirali s finsko Honko.

Agresiven začetek Maribora pripeljal do vodstva

Mariborčani so že v uvodnih minutah z visokim presingom nogometaše Domžal prisilili v napake pri oddajah žoge, posledično pa so vzpostavili terensko premoč. Evidentna je bila sprememba taktike, v primerjavi z prejšnjimi leti. Pragmatičnost in igro na rezultat sta zamenjali predvsem agresivnost in zvrhana mera rizika v igri.

V 14. minuti pa je Maribor premoč na igrišču “kronal” še z zadetkom, po predložku Gregorja Sikoška je z glavo zadel do tega trenutka povprečen Aleks Pihler, 1-0. Asistenta Sikoška pa je na sredini prvega polčasa grobo zaustavil kapetan Domžal Senijad Ibričić in si tako prislužil celo rdeč karton in posledično izključitev.

Po rdečem kartonu Ibričića še dva zadetka Maribora

Izključitev kapetana je Domžale spravila v še bolj neugoden položaj, kar so vijoličasti s pridom izkoristili in po enem izmed protinapadov preko asistenta Mirka Mutavčiča in strelca Rudija Požega Vancaša podvojili vodstvo, 2-0. 

Mariborčani pa se po drugem zadetku v svoji napadalni maniri niso ustavili in v praktično naslednji akciji dosegli še tretji gol. Po iznajdljivi dvojni podaji Jana Repasa in Požega Vancaša je slednji streljal proti vratom Domžal, Ajdin Mulalić je poizkus ubranil, ni pa uspel preprečiti še tretjega zadetka po strelu z razdalje Aleksa Pihlerja, 3-0.

Rezultat se do konca polčasa ni več spreminjal, nogometaše Maribora pa so ob odhodu v slačilnico z bučnim vzklikanjem nagradili navijači. Predvsem za všečno in učinkovito predstavo v uvodnih 45. minutah. Polčas, 3-0.

Nadaljevanje napadalne igre Maribora prineslo domžalsko znižanje

Mariborčani so v drugem polčasu z učinkovitim nadaljevanjem prišli v nevarno situacijo, a je priložnost za svoj “hat-trcik” zapravil Pihler. Na drugi strani pa so Domžalčani v praktično svoji prvi resbni kombinaciji prišli do zadetka, strelec je bil Zeni Husmani, 3-1. Po znižanju Domžal je Simon Rožman opravil prvo menjavo, ko je Blaža Vrhovca zamenjal z francoskim novincem Antoinom Makambojuem.

Nemalo zatem so iz igrišča odšli še Rudi Požeg Vancaš, Jan Repas in Žan Vipotnik, ki so svoje mesto prepustili Marku Alvirju, Aljoši Matku ter Roku Sirku. Kljub temu pa do konca tekme nismo videli več resnih priložnosti, tako da je ostalo pri prepričljivi zmagi Maribora, ki bo služila predvsem kot motivacija za uspešno povratno evropsko tekmo proti švedskem Hammarbyu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here