40 okuženih več kot včeraj, v Mariboru kar štirje novi

0
164

 

Danes do 14.ure je bilo v Sloveniji potrjenih 181 okužb s koronvirusom, opravljenih je bilo 5369 testiranj. Prizadevanja za zajezitev širitve okužb z novim koronavirusom se nadaljujejo in ob epidemiji se javno življenje v Sloveniji za dva tedna ustavlja. Največ okuženih je bilo v Ljubljani 75 (včeraj 65), sledi Novo mesto s 39 (včeraj 31), Celje s 27 (včeraj 21), Maribor s 13 (včeraj 9), Koper z 8 (včeraj 5), Kranj s 7 (včeraj 2), Murska sobota s 5 (včeraj 5), Nova Gorica s 3 (včeraj 2), Ravne z 1 (včeraj še nič), dva pa sta tuja državljana. Skupaj je število potrjenih okužb je torej naraslo za 40.

Spremenjena metodologija prepoznavanja okužbe

Nova vlada je včeraj opravila ustanovno sejo ter ustanovila krizni štab. V izjavi ob 15. uri so predsednik vlade Janez Janša, minister za zdravje Tomaž Gantar in Bojana Beovič, vodja Strokovne skupine poudarili, da je najpomembnejši ukrep samoizolacija.

Vodja strokovne skupine, ki zagotavljala podporo vladnemu kriznemu štabu za zajezitev in obvladovanje epidemije, Bojana Beović je pojasnila, da bodo spremenili metodologijo ugotavljanja bolnih. Napovedala je, da bolnikov z okužbo dihal, ki ne potrebujejo hospitalizacije, ne bodo več testirali na okužbo z novim koronavirusom, ampak bodo ostali 14 dni doma v samoizolaciji. Če pa bodo zaradi bolezni potrebovali sprejem v bolnišnici, pa bodo opravili diagnozo povzročitelja bolezni.

Predsednik vlade je med drugim izpostavil, da bodo pri tovornem prometu storili vse, da bo ta lahko kolikor toliko nemoteno, hkrati pa nadzorovano potekal. Določili pa bodo tudi prioritete pri delitvi zaščitnih sredstev.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here