spot_img

4 kilometre ceste za 15 milijonov evrov

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

Direkcija RS za infrastrukturo (DRSI) je objavila dolgo pričakovani razpis za gradnjo obvoznice skozi Kidričevo. Nova cesta bo speljana v zaledju Kidričevega, za dvorcem Sternthal in bo povezovala dve glavni cesti: Ptuj – Slovenska Bistrica in Hajdina -Ptujska Gora. Vrednost investicije je 15 milijonov evrov, denar bo zagotovila država med drugim tudi z evropskimi sredstvi.

Dela bodo zaključili v letu in pol

Nova cesta se bo proti Slovenski Bistrici priključila kakšen kilometer za križiščem s Kungoto, na cesto proti Ptujski Gori pa v novem križišču pred Lovrencem, kjer je drog z zastavo.

Nova cesta bo dolga 4 kilometre, v sklopu projekta pa bodo uredili šest križišč, zgradili priključne, servisne, traktorske, kolesarske in pešpot, pod industrijskim tirom bo cestni podvoz, uredili bodo tudi podvoz za živali, poskrbeli za odvodenje in krajinsko ureditev območja.

Rok za oddajo ponudb je 13.marec, gradnja pa bo trajala približno leto in pol.

 

 

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Pošta Slovenije dviguje cene

Pošta Slovenije je s 1. avgustom spremenila cene poštnih storitev. Cena pošiljanja standardnega pisma v notranjem poštnem prometu je...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img