Mura po izjemni predstavi premagala Maribor in prvič postala državni prvak

0
136

V zadnjem krogu Prve lige Telekom Slovenije sta se v Ljudskem vrtu pomerila NK Maribor in NŠ Mura. Pred obračunom je potekala slovesnost, v čast klubski legendi Jasminu Handanoviću, ki je končal svojo igralsko kariero. Maribor je s tem izkazal spoštovanje do enega najbolj standardnih nogometašev zadnjega desetletja.

Terenska premoč vijoličastih v uvodnih minutah

Maribor je v uvodnih minutah močno pritisnil na vrata Mure, ki je bila po vidnim pritiskom, predvsem z vidika navijačev na tribuni, ki so po 441 dneh znova imeli možnost ogleda na stadionu. v 5.minuti je Aljoša Matko poizkušal iz ugodne situacije, a je zadel le zunanji del mreže. Pritisk vijoličastih pa ni pojenjal, dobrih pet minut kasneje je po kombinatorni akciji z roba kazenskega prostora streljal Jan Repas, a za las mimo desne vratnice.

V naslednjih minutah smo spremljali dokaj izenačen dvoboj, tako da resnih priložnosti ni bilo. V 34. minuti pa šok za vijoličaste, ko je iz roba kazenskega prostora streljal Klemen Šturm, žoga je vmes zadela enega izmed igralcev v kazenskem prostoru in prevarala vratarja Ažbeta Juga ter pristala v golu, 0-1 za Muro.

Ko se je že zdelo, da se bo prvi polčas končal z prednostjo Mure, pa je Maribor izpeljal izjemno akcijo, po podaji Martina Milca je do žoge v osrčju prekmurske obrambe prišel Jan Mlakar in jo po obratu spretno spravil mimo Matka Obradovića, polčas 1-1.

Zadržan začetek drugega polčasa iz obeh strani

Drugi polčas se je začel precej zadržano, Maribor je bil v nevarni situaciji sicer v 46. minuti ko je Mlakar podajal Matku, a je Maruško preprečil da bi mladi slovenski reprezentant sam stekel proti Obradoviću. Slednji pa se je po prostem strelu Matka v naslednji akciji izkazal in ni tako preprečil vodstvo vijoličastih.

Simon Rožman je prvo menjavo opravil v 64. minuti, ko je iz igre povlekel Aljošo Matka, slednjega pa je na igrišču nadomestil Felipe Santos. Po rahli poškodbi Rudija Požega Vancaša, pa je priložnost dobil Andrej Kotnik.

Vijoličasti pa so se v zadnji tretjini dvoboja preveč povlekli v obrambo, kar je kaznovala Mura. Po kvalitetni podaji v prostor je z volej udarcem Prekmurce v ponovno vodstvo popeljal Mihael Klepač, 1-2. Težav vijoličastih pa kar ni bilo videti konca, praktično v naslednji akciji je Aleks Pihler nespretno pokosil Klemna Šturma in sodnik Matej Jug je pokazal na enajstmetrovko. Slednjo je atraktivno in rutinirano izvedel Luka Bobičanec in povišal izid na 1-3.

Mariborčani so proti koncu spet močno pritisnili, a so bili ti napadi jalovi. Tako se rezultat do konca tekme ni več spreminjal, s tem je Mura prvič v zgodovini Prve lige Telekom Slovenije postala državni prvak, Maribor pa je še drugo leto končal na drugem mestu.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here