V 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije sta se v Športnem parku Kidričevo pomerila Aluminij in Maribor. Slednji je nastopil v enajsterici, v kateri so se znašli Andrej Kotnik, Felipe Santos in Amir Dervišević, ki pod taktieko Maura Camoranesija niso dobivali veliko igralnih minut. Simon Rožman pa si je za uvodno tekmo izbral sistem 4-3-3 in potrdil napovedi o napadalnem nogometu. Kidričani so na drugi strani z visokim presingom onemogočali razvoj igre Maribora.

Prvi polčas; veliko prometa, malo učinka

V 16. minuti pa prva resna priložnost, ko si je Ažbe Jug privoščil pionirsko napako in ob izbijanju žoge zadel Gašperja Pečnika. Odbitek je končal v vratnici, kot opozorilo za ležerno igro v obrambni vrsti. Rožman na klopi zagotovo ni mogel biti zadovoljen, kar so v uvodnih 22. minutah prikazali njegovi novi varovanci. Prvič je vratar Aluminija Luka Janžekovič moral posredovati v 25.minuti, ko je iz prostega strela zvito poizkusil Amir Dervišević.

V 34. minuti je Maribor skoraj prišel do vodstva, ko se je po samostojni akciji v obetavni priložnosti znašel Andrej Kotnik. Njegov strel ni bil prepričljiv, zato je strel Janžeković refleksno ubranil. Prvi polčas nasploh ni ponudil veliko omembe vrednih kombinacij. Maribor je z 65% držal žogo svoji posesti, a to ni znal izkoristiti sebi v prid. Aluminij je bil na drugi strani nevaren predvsem v protinapadih, prav tako pa ni zadel. Mukotrpen prvi polčas, 0-0.

Drugi polčas brez preboja, zastreljana enajstmetrovka Tavaresa

Drugi polčas se je začel podobno kot prvi, priča smo bili “raztrgani igri” na obeh straneh, ki ni prinesla resnih priložnost, kakor tudi ne zadetkov. V 57. minuti je trener Aluminija Oskar Drobne prvič menjal, v igro je namesto Gašperja Pečnika poslal Davida Flakusa Bosilja. Na drugi strani je Rožman priložnost a igro ponudil Janu Repasu in Rudiju Požegu Vancašu, ki sta zamenjala Felipeja Santosa in Andreja Kotnika

Tekma tudi v nadaljevanju, kljub številnim rotacijam obeh trenerjev, ni ponudila prelomnega trenutka. Vse do 87. minute smo spremljali “žoganje” med obema kazenskima prostoroma, ko je sodnik Rade Obrenović po prekršku nad Mlakarjem dosodil enajstmetrovko. Slednjo pa je preveč lahkomisleno zastreljal Marcos Tavares, strel po sredini je ubranil Janžeković. 

V nadaljevanju je Maribor pritiskal, a ni uspel zadeti. Tako je ostalo tudi do konca tekme, ki je bila prava “antipropaganda” nogometa. V nasprotju s pričakovanji je Maribor zgolj remiziral proti Aluminiju in Olimpiji ponudil priložnost, da se z zmago proti Gorici utrdi na prvem mestu lestvice s petimi točkami. 

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj