Maribor z remijem proti Bravu ponudil Olimpiji priložnost za vrh lestvice

0
51

V 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije sta se v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Bravo. Obračun je v uvodnih minutah ponudil atraktiven nogomet, predvsem vijoličasti so bili v prvih 12. minutah kombinatorni, Bravo pa je pretil iz proti napadov. Mariborčani so nadaljevali z ofenzivno igro, kar so gostje kaznovali na polovici prvega polčasa. Iz kota je natančno podal Sandi Ogrinec, z glavo pa natančno meril David Brekalo, 0-1 za Bravo.

Maribor napadal, Bravo po edini povedel

Mariboru se je, kljub dobri kombinatoriki, poznala konkretnost v napadu. Bravo pa je izkoristil predvsem šibkosti v obrambi. 27 prejetih golov na 21 odigranih tekmah je za vodilno ekipo lige  preprosto preveč. Zdi se, da je taktika Maribora prevečkrat na “kdo da več”, ki se je sicer do sedaj izkazala za uspešno, a se ob tem poraja vprašanje: ali je lahko Maribor na tak način prvak?

Rezultat se v prvem polčasu, v katerem je napadal Maribor, gol pa dosegel Bravo, ni več spreminjal. Vijoličastim se je vidno poznalo, da priprav niso izpeljali po planu, kar je posledica številnih okuženih s covidom-19. Polčas, 0-1.

Maribor več od remija ni zmogel

Drugi polčas je podobno kot prvi, bolje začel Maribor. Iz strani je podajal Felipe Santos, Rudi Požeg Vancaš pa je iz ugodnega položaja nastreljal zgolj vratarja Igorja Vekića. Bravo se je še naprej učinkovito branil in je Mariboru ponudil malo prostora na sredini igrišča, kar je posledica le dveh pol-priložnosti vijoličastih v eni uri igre. Camoranesi je to opazil in v igro poslal zimzelenega Marcosa Tavaresa, ki je zamenjal Aljošo Matka.

Praktično takoj po menjavi je Maribor iz enega številnih kotov izenačil, podajal je Žan Kolmanič, z glavo pa natančno zadel Aleks Pihler, 1-1. Mariborčani so po izenačenju bili preveč pasivni, Bravo pa je to z obrambno igro s pridom izkoriščal. Preko rezervista Andraža Kirma je prišel skoraj do ponovnega vodstva, a je Ažbe Jug z izjemno parado preprečil evrogol.

Camoranesi je v 88. minuti drugič menjal, v igro je namesto Požega Vancaša vstopil Gregor Bajde. Bravo je med tem imel “šah mat” pozicijo za zmago, a je Milan Tučič iz neposredne bližine zadel le vratnico. Rezultat se do konca srečanja ni več spreminjal in ostalo je pri neodločenih 1-1. Maribor je ob tem z remijem Olimbpiji ponudil priložnost, da z zmago proti Muri zasede vrh Prve lige.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here