V 20. krogu Prve lige Telekom Slovenije sta se pomerila Domžale in Maribor. V uvodu tekme smo na močno razmočenem igrišču spremljali nepovezano igro obeh moštev, a so bili vseeno domačini bolj konkretni. Izkoriščali so predvsem nezanesljivost Felipeja Santosa, ki je zaigral na desnem bočnem položaju namesto poškodvovanega Denisa Klinarja.

Trije zadetki v roku uvodnih 30. minut

V 14. minuti pa po številnih napadih Domžal vodstvo, iz razdalje je streljal Zeni Husmani, navidez nenevaren strel pa je po odbitku Roka Kronavetra žoga pristala v mreži, 1-0. Mariborčanov pa zaostanek ni zmedel, prav nasprotno. Praktično v naslednjem napadu je po iznajdljivi kombinaciji na robu 16-metrskega prostora do žoge prišel Alexandru Cretu in z izjemnim diagonalnim strelom rezultat izneačil, 1-1.

Goleade v prvem polčasu pa kar ni bilo videti konca, saj so Domžale v 25. minuti prišle do enajstmetrovke, ki jo je kapetan Senijad Ibiričić uspešno realiziral in svojo ekipo znova popeljal do vodstva, 2-1. Mariborčani so z visokim presingom želeli anulirati kombinatorno igro Domžal. Zelo rapoložen je bil Cretu, ki je s sila podobnim strelom skorajda še drugič premagal domačega vratarja Grego Sorčana.

Pionirska napaka Koblarja ključno vplivala na rezultat polčasa

Ko se je že zdelo, da se bo prvi polčas končal z rezultatom 2-1 pa je Janez Pišek poslal globinsko žogo, katero je sprejel Dario Kolobarič in sam stekel proti Ažbetu Jugu. Slednjega je prevaral z spodkopanim strelom, vendar žoga zaradi blata pred vrati ni prečkala golove črte. Do žoge je prišel Luka Koblar, ki bi moral okroglo usnje le izbiti v kot ali avt, a je to storil tako slabo, da je po odbitku Kolobariča žoga končala v mreži, pionirska napaka rekdo videna v Prvi ligi. Rezultat polčasa, 3-1.

Statičen začetek in boljše nadaljevanje drugega polčasa

Maribor je v drugi polčas krenil silovito in takoj močno pritisnil na zadnjo vrsto Domžal. Veliko je bilo strelov, vtekavanj in kombinacij, a vseeno niso bili dvolj zbrani v zaključku akcij. Vijoličastim v uvodnih 15. minutah drugega polčasa sicer ne gre zameriti borbenosti in visoke posesti, a vse ostalo je bilo za pozabo. Na drugi strani so Domžalčani skorajda zadeli še četrtič, ko je veteranu Ibričiću z dobro obrambo Jug preprečil ponovno slavje.

Mauro Camoranesi je opazil vidne težave svojih varovancev na terenu, zato se je v 66. minuti odločil za dvojno menjavo, iz igre sta odšla danes neprepoznavni Luka Koblar in Rok Kronaveter, zamenjala pa sta ju Jan Repas ter Jan Mlakar. Takoj po menjavah in spremembi sistema pa znižanje rezultata, ko je natančen predložek v kazenski prostor poslal Žan Kolmanič, zadetek pa z glavo dosegel Rudi Požeg Vancaš, 3-2.

Katastrofalna napaka Sorčana Maribor vrnila v igro

Revija golov se je nadaljevala dobrih tri minute kasneje, Maribor si je izboril prosti strel v ugodnem položaju. Slednjega je izvajal Kolmanič in vnovič natančno podajal v kazenski prostor, do strela z glavo je prišel Cretu in žogo slabo zadel, a je še slabše posredoval Sorčan in žogo izpustil iz rok, izenačenje 3-3.

Za zaključek tekme je Camoranesi aktiviral še Jasmina Mešanovića, ki je zamenjal Požega Vancaša. V zadnjih 10. minutah tekme smo spremljali enosmeren promet proti vratom Domžal, a vseeno Mariborčanom ni uspelo izpeljati popolnega preobrata. Kljub vsemu so lahko zadovoljni z osvojeno točko, glede na to, da so po prvem polčasu zaostajali z 3-1. Kar pa je najpomembneje ohranili so prvo mesto na lestvici, ne glede na izid tekme med Koprom in Olimpijo.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj