V 19. krogu Prve lige Telekom Slovenije sta se v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Aluminij. V uvodnih minutah smo spremljali izrazito terensko premoč vijoličastih, ki so na vsak način želeli priti do hitrega vodstva. Mauro Camoranesi je sicer v primerjavi s prejšnjo tekmo opravil kar nekaj menjav v začetni enajsterici, v sistemu 4-4-2 pa sta začela tako Amir Dervišević, kot tudi Andrej Kotnik, ki se v tej sezoni nista niti približno “naigrala”.

Vodstvo Aluminija

V 11. minuti pa prva priložnost, iz strani je podajal Žan Kolmanič, Luka Janćekovič  je posredoval slabo, zato je do žoge prišel Jan Mlakar. Slednji pa je iz manj kot metra žogo poslal le v prečko, prav gotovo zapravljena priložnost sezone. Kidričani so to s pridom izkoristili in iz prve resne situacije zadeli za vodstvo. Po dobri kombinaciji se je Alen Krajnc znašel sam pred Ažbetom Jugom, ki je njegov strel še uspel ubraniti, vendar je žoga po odbitku pristala pri Davidu Flakusu Bosilju, ki je žogo neoviran poslal v gol za  0-1. 

Amir Dervišević in David Flakus Bosilj.

Izjemna zadetka Jana Repasa in Roka Prše

Mariborčanov pa zgoden zaostanek ni zmedel, za to je poskrbel Jan Repas, ki je z izjemnim strelom, iz dobrih 20 metrov neubranljivo žogo poslal v zgornji kot gola Aluminija, 1-1. Bravuram v Ljudskem vrtu pa kar ni bilo videti konca, v 29. minuti je iz približno 25 metrov iz prostega strela zadel Roko Prša, kandidat za gol sezone, 1-2. Festival zadetkov pa s tem še ni bil končan, saj je Maribor v 38. minuti prišel do ponovnega izenačenja, tokrat je predložek v kazenski prostor poslal Denis Klinar, znova je “zavplaval” Janžekovič, zato Rudiju Požegu Vancašu ni bilo težko z glavo žoge poslati v prazno mrežo, 2-2.

Do konca polčasa smo videli še en strel Prše, ki bi kaj lahko v slabih desetih minutah dosegel dva “evrogola”, a mu je veselje preprečila prečka, tako da se je izjemno zanimiv prvi polčas tekme končal z rezultatom 2-2.

Drugi polčas veliko bolj taktičen kot prvi

Drugi polčas se je začel veliko bolj mirno, kot končal prvi. Camoranesi pa se je že v začetku 52. minute že odločil prvi menjati, “kartoniranega” Ilijo Martinovića je nadomestil Luka Uskoković. Vseeno pa je Maribor potreboval svežino predvsem v sredini in napadu, zato je Camoranesi v igro poslal še najboljša strelca moštva Roka Kronavetra in Aljošo Matka, ki sta zamenjala Andreja Kotnika in Jana Mlakarja.

Rošade so hitro prinesle dodano vrednost v fazi kreacije, saj so si vijoličasti priigrali takoj lepo priložnost, a Rudi Požeg Vancaš ni izkoristil iznajdljive podaje Jasmina Mešanovića. Mariborčani so še naprej pritiskali in kombinirali, a so bili na drugi strani Kidričani dovolj zbrani v obrambi in niso dopustili prejeti tretjega zadetka. Camoranesi je začutil, da potrebuje še enega svežega vezista, zato je iz igre potegnil Amirja Derviševića in na igrišče poslal Blaža Vrhovca.

V končnici je Maribor konkretno stopil “na plin” in si preko Matka pripravil tri resne priložnosti, a jih 20- letni up vijoličastih ni uspel pretvoril v zadetek.  Situacij za gol do konca pa nismo več videli, tako da Maribor na zimski premor odhaja z tremi točkami naskoka pred konkurenco. Vseeno pa se ne gre znebiti občutka, da so na tej tekmi prepoceni zapravili zmago in še višjo prednost na vodilnem mestu Prve lige Telekom Slovenije.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj