spot_img

Zavod za zaposlovanje objavil izbor programov javnih del

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Zavod za zaposlovanje je objavil javno povabilo za izbor programov javnih del, ki bodo pomoč pri omilitvi posledic epidemije covida-19. Za dodatno kadrovsko pomoč nameravajo v bolnišnice in socialnovarstvene zavode vključiti 950 ljudi, na razpolago so štirje milijoni evrov. Povabilo je odprto od 16. decembra, je objavilo ministrstvo za delo. Poleg tega uvajajo novost gelde dela na domu.

Njegov namen je spodbujanje razvoja zaposlitvenih programov

Poleg tega bo pospešil razvoj novih delovnih mest in aktiviranje brezposelnih oseb za izvajanje pomoči pri oskrbi uporabnikov v domovih za starejše občane, večgeneracijskih centrih, bolnišnicah, invalidov v društvih, varstveno delovnih centrih in zavodih za usposabljanje ter drugih socialnovarstvenih zavodih.

Dela so vezana na izvajanje pomoči pri opravljanju temeljnih in podpornih življenjskih opravil kot pomoč zaposlenemu strokovnemu kadru, med drugim tudi pri zagotavljanju pomoči pri vzpostavitvi in ohranjanju socialnih stikov s svojci uporabnikov. Opravilo ne bo smelo biti del cene oskrbe.

Zavod za zaposlovanje Maribor je po zadnjih novemberskih podatkih beležil manjši prirast brezposelnih.

V programe javnih del se lahko vključujejo dolgotrajno brezposelne osebe

Torej tiste osebe, ki se jih napoti zavod za zaposlovanje. Kot dolgotrajno brezposelne osebe štejejo tudi osebe, ki so bile pred in po nastopu začasne nezaposljivosti prijavljene v evidenci brezposelnih oseb 12 mesecev ali več. Po tem javnem povabilu bo lahko oseba vključena v javna dela najdlje do konca prihodnjega leta.

Kaj so javna dela?

Javna dela so poseben program aktivne politike zaposlovanja in se izvajajo v okviru ukrepa kreiranja delovnih mest. Namenjena so aktiviranju brezposelnih oseb, ki so več kot eno leto neprekinjeno prijavljene v evidenci brezposelnih oseb, njihovi socialni vključenosti, ohranitvi ali razvoju delovnih sposobnosti ter spodbujanju razvoja novih delovnih mest. Javna dela se izvajajo na podlagi zakona o urejanju trga dela, programi javnega dela pa so izbrani na podlagi javnega povabila.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:03:40

Veseli december brez druženja

Lanski veseli december je bil v Sloveniji bolj klavrn. Zaradi epidemije koronavirusa so veljali številni ukrepi, tudi omejitev potovanja...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img