spot_img

Danes virtualno srečanje Ursule von der Leyen in Aleksandra Čeferina

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin se bo danes virtualno sestal s predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen. Pogovarjala se bosta o vrsti tem – podnebnih spremembah, covidu-19, vlogi športa in nogometa v Evropi ter o sodelovanju komisije in Uefe.

V ospredju videokonference naj bi bila po neuradnih informacijah vloga Uefe v okviru prizadevanj za uresničitev evropskega zelenega dogovora s temeljnim ciljem doseči podnebno nevtralnost Evrope do leta 2050, pogovarjala pa naj bi se tudi o boju proti rasizmu in strategiji za enakost oseb LGBTIQ.

Predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA), Aleksander Čeferin.

Uefa sodeluje s komisijo pri številnih pobudah

Na primer pri spodbujanju ženskega nogometa, boja proti nasilju, rasizmu in diskriminaciji ter proti prirejanju izidov tekem in korupciji v športu, pri zaščiti mladoletnih ter spodbujanju okoljske vzdržnosti ob velikih športnih dogodkih.

V preteklem tednu je Čeferin govoril tudi s podpredsednico Evropske komisije za demokracijo in demografijo Dubravko Šuica. Med drugim sta govorila o sodelovanju na področju boja proti rasizmu in diskriminaciji, pa tudi o zaščiti otrokovih pravic.

V torek se je Čeferin na videokonferenci sestal tudi s predsednikom Evropskega parlamenta Davidom Sassolijem. Zavezala sta se k spodbujanju vključevanja in zaščite solidarnosti v evropskem nogometu ter poudarila, da igra nogomet pomembno vlogo pri okrevanju Evrope ter doseganju socialnih in družbenih ciljev.

Pomembna vloga nogometa v Evropi

V Evropskem parlamentu vidijo pomembno vlogo nogometa in Uefe tudi v okviru konference o prihodnosti Evrope, ki naj bi se začela kmalu in naj bi prinesla odgovore o razvoju unije v prihodnje. Parlament želi podporo Uefe pri prizadevanjih, da na konferenci sodeluje čim več ljudi z najrazličnejšimi ozadji.

 

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Američani prepoznali potencial Pirana

Ameriška televizijska mreža CNN je med najlepša mesta v Evropi uvrstila tudi Piran. Pri tem je na svoji spletni...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img