spot_img

Kako bo zaprtje Glavnega trga in Koroške ceste vplivalo na celostno prometno strategijo Maribora?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Župan MO Maribor Saša Arsenovič se je pred kratkim odločil Glavni trg in del Koroške ceste med Glavnim mostom in osrednjo mestno tržnico na Vodnikovem trgu zapretiza ves motorizirani promet. S to odlčitvijo pa se nekateri Mariborčani ne strinjajo. sprijaznili. Zato so se že organizirali v civilno iniciativo ZAPD – Za pravično delitev (prometnega bremena v centru Maribora), ki je že tudi potegnila prve poteze. (https://www.peticija.online/za_pravino_delitev_prometnega_bremena_v_centru_maribor)

Celostna prometna strategija Maribora je bila sprejeta leta 2015.

IZJAVA: Rudi Klanjšek,civilna iniciativa ZAPD

Prometno obremenjene alternative

Ustvarjalci peticije opozarjajo, da se je zaradi omenjnega zaprtja tako pomembne mestne vpadnice izredno povečala prometna obremenitev koridorja Razlagova – Krekova – Strossmayerjeva – Mladinska – Maistrova – Cankarjeva. Dodaten problem pa je preusmeritev številnih linij javnega potniškega prometa, tako da ta cestni odsek nikakor ne more biti edina cestna povezava iz enega na drugi del Maribora.

Ena najbolj obremenjenih ulic v mestu, Mladinska ulica

IZJAVA: Rudi Klanjšek,civilna iniciativa ZAPD

Namera občine:prihodnje leto za motoriziran promet zapreti tudi Lent in Stari most

V peticiji se še sprašujejo, kako to da je župan Arsenovič odločitev o popolnem zaprtju sprejel samovoljno, brez posveta z stroko, predstavniki MČ Center in v nasprotju s projektno dokumentacijo, ki na Glavnem trgu predvideva deljeni prostor oziroma prostor umirjenega prometa. Civilna iniciativa in podpisniki peticije od občine tako zahtevajo, da Koroško cesto odpre za promet tako, kot je bilo to potrjeno v projektni dokumentaciji. Ob nameravani zapori Lenta in Starega mostu pa za ves promet.

Tako bi naj izgledal Lent z Dravsko promenado po prenovi, na tem odseku bi prav tako ukinili motoriziran promet

IZJAVA: Rudi Klanjšek,civilna iniciativa ZAPD

ZAPD zahteva odgovore mestnih svetnikov MOM

Spletna peticija pa ni edina poteza civilne iniciative ZAPD. Z dopisom se je obrnila tudi neposredno na mariborske mestne svetnike in od njih pričakuje, da ji bodo omogočili problematiko predstaviti na eni od sej mestnega sveta. Koliko je to dejansko realno pričakovati pa je že stvar različnih ugibanj.

IZJAVA: Rudi Klanjšek,civilna iniciativa ZAPD

 

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Pošta Slovenije dviguje cene

Pošta Slovenije je s 1. avgustom spremenila cene poštnih storitev. Cena pošiljanja standardnega pisma v notranjem poštnem prometu je...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img