V 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije sta se v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Tabor. Gostje so v štajersko prestolnico pripotovali v želji po pozitivnem rezultatu, saj zmage ne beležijo že 5 krogov. Na drugi strani  so Mariborčani na začetku tekme odločno krenili proti golu Sežane v lovu na že peto zaporedno zmago in ohranitev prvega položaja na lestvici.

Poškodba Jana Mlakarja

V 12. minuti je po enem izmed obetavnih napadov, Jan Mlakar prejel neprijeten udarec v desno tetivo in tekme ni mogel nadaljevati, zamenjal pa ga je Jasmin Mešanović. Vsekakor močan udarec za vijoličaste, še posebej ob dejstvu dolgotrajne poškodbe kolena Nemanje Mitrovića in kazni zaradi domnevne uporabe dopinga iz strani UEFE Martina Milca. Navsezadnje pa Maribor nogometašev tipa Mlakar že v preteklosti ni imel na pretek, tisto napadalno prezenco, strelski istinkt za zabijanje golov  in konkretnost so namreč imele le redke “špice”, ki so kadarkoli igrale za NK Maribor.

Jan Mlakar, v zadnjem času eden boljših posameznikov Maribora, se je poškodoval.

Polčas redkih priložnosti na obeh straneh

Maribor je bil v uvodnih 30. minutah za odtenek boljši tekmec, vendar visoka posest žoge ni prinesla želenega učinka (hitrega vodstva). Najbližje so bili v 37. minuti, ko je Mešanović iznajdljivo žogo z glavo podal do Rudija Požega Vancaša, a je bil gostujoči vratar Jan Koprivec na pravem mestu in je nevarnost anuliral. V nadaljevanju resnih situacij za zadetek nismo videli in po prvem polčasu je ostalo pri začetnih 0-0.

Drugi polčas preslikava prvega

Drugi polčas se je začel enako anemično, kot končal prvi. V 58. minuti pa najobetavnejša akcija na tekmi, v kazenski prostor je podajal Žan Kolmanič, Rok Kronaveter pa je z preveč rahlim strelom iz približno 10-metrov Koprivcu omogočil, da je z refleksno obrambo, Tabor rešil zaostanka. Mariboru je torej vidno primanjkovala konkretnost v zaključkih akcij zato se je Mauro Camoranesi v začetku zadnje tretjine srečanja odločil  opraviti dve menjavi. V igro je poslal dva napadalca Aljošo Matka in kapetana Marcosa Tavaresa, ki sta prevzela vlogi Alexandruja Cretuja in Rudija Požega Vancaša.

Kronaveter prinesel zmago iz enajstmetrovke

Menjavi v igro Maribora nista prinesli želenega učinka, a so si vijoličasti v zaključku tekme vseeno priigrali enajstmetrovko, ki jo je Rok Kronaveter v rutiniranem slogu tudi realiziral in popeljal svojo ekipo do tako želenega vodstva, 1-0.  Priložnost za zadnjih 10 minut pa sta dobila Blaž Vrhovec in Amir Dervišević, namesto Aleksa Pihlerja in Jana Repasa, ki je penal tudi priigral.

Maribor na tej tekmi z igro nikakor ni navdušil, jih je pa sreča v obliki najstrožje kazni nagradila za vztrajnost in požrtvovalnost. Vijoličasti so tako z 5. zaporedno zmago ohranili pozitiven niz in večni derbi z Olimpijo v Ljubljani pričakujejo iz vodilne pozicije na lestvici.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj