spot_img

32. Festival Dobrote slovenskih kmetij

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Bistvo festivala Dobrote slovenskih kmetij je ocenjevanje izdelkov, s pomočjo katerih lahko kmetje izboljšajo kakovost svojih izdelkov. Boljša kakovost, na katero opozorijo z uporabo znakov, ki jih prejmejo kmetije, pa lahko omogoči tudi boljšo prodajo.

Organizatorji so glede na trenutno stanje v državi in v želji, da bi zaključni festival potekal v neokrnjeni obliki, prestavili datum prireditve na prvi konec tedna v septembru.
Novost festivala je, da so vsako leto na strokovnem in degustacijskem delu ponudili izdelek iz določenega sektorja. Letos so izbrali govedorejo.

Največja predstavitev pa je tudi spletni katalog in prenova spletne strani, kjer lahko na Dobrote slovenskih kmetij najdemo vsako nagrajeno kmetijo in njeno ponudbo.
Dogodek pa je pomemben tudi za širšo lokalno skupnost, ki edina med mestnimi občinami ohranja kmetijsko tradicijo.

Na festivalu so razglasili rezultate, podelili priznanja, del dobrot pa so obiskovalci lahko tudi poskusili in kupili na stojnicah. Hkrati bodo izvedli tudi strokovni posvet, kjer bodo dali poudarek na slovenski gastronomiji, ki se naslanja na slovenski izvor porekla hrane, predvsem na dobrote slovenskih kmetij.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img