Spremenjen prometni režim v okolici pokopališč

Iz Mestne občine Maribor sporočajo, da bo v okolici pokopališč Pobrežje, Gorca in Razvanje med 31. oktobrom in 1. novembrom potekal posebni prometni režim.

Za ves promet bo zaprt del Ceste XIV. divizije, med Osojnikovo in Šolsko ulico, dne 31. 10. 2020 od 01.00 ure do dne 01. 11. 2020 do 23.00 ure. Na delu Ceste XIV. divizije med Osojnikovo ulico in Ulico bratov Greifov bo uveden začasni enosmerni prometni režim – v smeri od Osojnikove ulice proti Ulici bratov Greifov,  dne 31. 10. 2020 od 01.00 ure do dne 01. 11. 2020 do 23.00 ure. Cesta Hrenca – Malečnik, ki vodi do pokopališča Gorca v Malečniku, bo dne 1. 11. 2020 od 6.00 do 21.00 urejena kot enosmerni promet od križišča v Hrenci proti križišču v Malečniku. Del  Pivolske ceste na odseku med Krožno potjo in Oberlajtovo potjo v Razvanju bo dne 1. 11. 2020 urejen kot enosmerni promet. Začetek enosmernega prometnega režima bo v neposredni bližini objekta Pivolska cesta s hišno št. 10  v smeri proti Oberlajtovi poti.

Parkiranje osebnih vozil bo možno ob pokopališčih Pobrežje in Dobrava, in sicer:

  • na parkiriščih ob Osojnikovi ulici, Prečni ulici (pri OŠ Borci za severno mejo), Kosovelovi ulici (pri MČ Pobrežje ) in parkiriščih ob hitri cesti;
  • na površinah nad pokritim vkopom hitre ceste;
  • na delu ulice Borcev za severno mejo in zahodnem vozišču Ceste XIV. divizije med Osojnikovo ulico in Ulico bratov Greifov;
  • na parkirišču neposredno pred vhodom v pokopališče Dobrava.

Udeležence v prometu naprošajo, da s previdno vožnjo in hojo zagotovijo varno in neovirano odvijanje prometa in tako ne ustavljajo ter parkirajo vozil na nedovoljenih mestih kot so avtobusna postajališča, zelenice, pločniki kolesarske steze, uvozi na dvorišča.

Zaradi ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa v mestnem potniškem prometu na linijah 3 in 12 ne bodo krožili dodatni avtobusi. Tako bodo na omenjenih linijah vozili samo redni avtobusi po trenutno veljavnem počitniškem voznem redu. Blagajna na Avtobusni postaji Maribor bo oba praznična dneva, 31. oktobra in 1. novembra, izjemoma delovala po sobotnem odpiralnem času med 8. in 16. uro.

Glede na trenutno epidemiološko situacijo bodo v Mariboru ta konec tedna odpadle vse načrtovane komemoracije, položitev vencev pa bo potekala v skladu z vsemi priporočili NIJZ.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj