V soboto se bosta prvič po treh letih v Prvi ligi Telekom Slovenije pomerila Maribor in Koper. Aktualni podprvaki so po reprezentančnem premoru našli dobro formo in bodo lovili tretjo zaporedno zmago. Koprčani se na drugi strani na gostovanje v Maribor podajajo brez večjega pritiska, zato bi lahko bili še toliko bolj nevarni.

V 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije se bosta v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Koper. Gre za njun prvi ligaški obračun po 8. aprilu 2017, saj so Koprčani, zaradi finančnih dolgov po tisti sezoni izpadli v 4. ligo. Po drugi strani pa gre za tradicionalna rivala, ki sta uprizorila že nešteto odličnih partij.

Mariborčani so si z dvema zaporednima zmagama in z gol diferenco 7:0 močno dvignili samozavest, a se zavedajo, da v Ljudski vrt prihaja ekipa, ki jim je že velikokrat pokvarila načrte. Nazadnje lanskega septembra, ko so bili v 1/8 slovenskega pokala boljši z 3-2.

Maribor je v zadnjih dveh tekmah dosegel več golov iz standardnih situacij in tako močno popravil slabšo preteklo statistiko v tem segmentu igre.

Koper ima v svojih vrstah kar tri nekdanje nogometaše Maribora. Dolgoletnega branilca vijoličastih Aleksandra Rajčevića, najboljšega igralca lige iz sezone 2016/17 Dareta Vršiča in Nardina Mulahusejnovića, ki je trenutno vodilni strelec Prve lige.

Maribor bo torej po dveh »manjših« tekmah sedaj na določeni preizkušnji, saj Koper po kakovosti spada najmanj razred više od Gorice in Rudarja. Povrh vsega pa so Rajčević, Vršič in Mulahusejnović strokovnemu štabu in soigralcem verjetno podali kakšne napotke, saj so eni več, drugi manj nekaj časa preživeli v dresu 15. kratnih državnih prvakov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj