spot_img

28-letnik z orožjem grozil 19-letniku

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mariborskim policistom je v ponedeljek, 25. maja 2020, 19-letni Mariborčan naznanil, da ga izsiljuje in mu z orožjem in ubojem grozi 26-letni moški, ki prebiva v mestu Maribor. Grozil mu je zaradi vrnitve večje vsote denarja, namišljenega dolga, ki bi naj nastal kot posledica igranja spletnih iger (poker) in nakupa prepovedane droge.

Policisti so 27. maja 2020, po odredbi preiskovalnega sodnika Okrožnega Sodišča v Mariboru, opravili hišno preiskavo na osumljenčevem domu v Mariboru. Med preiskavo so našli in mu zasegli pištolo s pripadajočim nabojnikom in naboji ter kovinskim dušilcem zvoka, kar je posedoval nezakonito. Prav tako so našli in zasegli kovinsko teleskopsko palico, ki je po Zakonu o orožju opredeljena oziroma kategorizirana kot hladno orožje, katerega posest ni dovoljena in leseni kij (baseball palico).Pri preiskavi so zasegli tudi zavitek ALU folije z praškasto grudasto snovjo bele barve in zavitek ALU folije s posušenimi rastlinskimi delci, za katere sumijo, da so prepovedana droga.

Osumljenega bodo, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj izsiljevanja, neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, zaradi posedovanja pištole z dušilcem pa tudi za kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva, kazensko ovadili Okrožnemu državnemu tožilstvu v Mariboru. Zaradi posesti prepovedanega hladnega orožja – teleskopske palice in manjše količine prepovedanih drog pa mu bo prekrškovni organ PP Maribor I, v hitrem postopku, izdal odločbo o prekršku.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img