Začel se je festival Arsana

Na Ptuju se je včeraj začel osrednji del festivala Arsana, ki bo najstarejše slovensko mesto tudi to poletje že 12. leto zapored spremenil v stičišče glasbenih umetnikov.

Uvodni del Arsane so sicer pripravili že konec junija, ko so se zaradi epidemije morali odreči opernemu večeru na Panorami, ki je zadnja leta naznanjal omenjeni glasbeni festival, so pa zato v ormoški grajski pristavi pripravili koncert zasedbe Tango Story, ki se ji je kot pevska gostja pridružila Irena Yebuah Tiran.

Večino nastopajočih prihaja iz Slovenije

Otroški glasbeni festival so danes dopoldne odprli udarno z Neco Falk in Mačkom Murijem na glavnem prizorišču, dvorišču minoritskega samostana, zvečer pa bo tam na sporedu še glasbeno delo skladatelja Žana Tetičkoviča The Port of Life II.

Eden vrhuncev festivala bo nedeljski koncert Big Banda RTV Slovenija pod taktirko dirigenta Tadeja Tomšiča in s solisti Klemnom Slakonjo, Majo Keuc, Ano Soklič, Alenko Godec ter Rudijem Bučarjem. Glasbene večere bodo med drugim nadaljevali z dvobojem med Guštijem in Tomijem Megličem v magičnem dialogu prvakov slovenskega koncertnega rocka, prihaja Vlado Kreslin, kralju rokenrola Elvisu Presleyju pa se bosta poklonila Oto Pestner in Uroš Perić. Festival se bo naslednjo nedeljo zaključil s koncertom Severe in Gala Gjurina.

Festival Arsana je v zadnjih enajstih letih gostil že več kot 8000 umetnikov z vsega sveta, ki so na več kot 7500 dogodkov privabili dobrih 300.000 ljubiteljev vrhunske klasične, jazz, etno, world, rock, instrumentalne in vokalne glasbe.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj