spot_img

24. Podobe bistriških domačij

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Slovenski Bistrici se je danes pričela že 24. prireditev Podobe bistriških domačih. Tradicionalna turistična prireditev s številnimi razstavami vinogradnikov, sadjarjev, zeliščarjev, aktivov kmečkih žena, čebelarjev, šolarjev ter s predstavitvijo tradicionalnih obrti in običajev. Letos so v okviru festivala poleg razstave kruha in potic organizirali tudi strokovni posvet kako obogatiti turistično ponudbo na podeželju ter podelili priznanja za nagrajene kruhe, potice in ognjiščne potice.

Na 24. Podobah bistriških domačij, ki so potekale danes, vrhunec pa bodo pripravili jutri so se predstavili slovenski rokodelci, turistična društva, ponujali so kruh in potice.
Odziv razstavljalcev je vedno večji, saj so mnogi zainteresirani za predstavitev svojih produktov na tradicionalni prireditvi.

A organizatorka pri tem poudarja, da tukaj ne gre za tekmovanje, temveč za predstavitev ponudnikov, ki že leta ustvarjajo dodano vrednost bistriškega podeželja.
Danes so pripravili tudi posvet, na katerem so s pomočjo številnih strokovnjakov predstavili možnosti obogatitve turistične ponudbe na podeželju. Ob tem so podelili tudi priznanja za nagrajene kruhe, potice in ognjiščne potice.

Pestro dogajanje pripravljajo tudi za jutri, ko bodo praznovali 6. Rokodelski praznik s strokovnim posvetom – v okviru Slovenskega rokodelskega festivala, prodajali pa bodo tudi kruh, potice in druge dobrote na stojnicah. Dolgoročno pa si organizatorji želijo, da se festival vrne na podeželje.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img