spot_img

Kršitve v mesnih obratih

V zadnjem tednu

 

Inšpekcija za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v letu 2019 opravila nadzor v 110 mesnih obratov, kar predstavlja četrtino vseh v Sloveniji. 62 kršiteljem so napisali odločbe, štiri obrate pa so morali zaradi hujših kršitev takoj zapreti. Najpogostejše ugotovljene kršitve so bile: nevzorčenje mesa in prostorov, neustrezno označevanje mesa in nezagotavljanje sledljivosti mesa. V omenjenih primerih mesnih obratov inšpektorji niso zaprli, saj kršitve niso bile prehude.

Eden izmed štirih obratov, ki so ga inšpektorji v lanskem nadzoru začasno zaprli je bila tudi mesnica v Kungoti. V odločbi so zapisali, da je spornih več stvari: vitrina za sveže mesto, mesne izdelke in pripravke, pulti, deske za razrez mesa, garderoba, hladilnica za sveže mesto, stranišče, razsekovalnica in prostor za začimbe. V prodajni vitrini so inšpektorji odkrili koščke hrane, rjavo tekočino, stranske stene vitrine pa so bile umazane. Zamrzovalnik je bil okovan z ledom, v njem pa plastične vrečke z neznano vsebino. Na policah z vakumsko pakiranimi mesninami je stala rumeno – rjava tekočina. Deske za razrez mesa pa so bile močno poškodovanje, na njih pa ostanki mesa in madeži, ki so spominjali na plesen. V garderobi so odkrili organske odpadke, stranišče je bilo umazano. Na tleh prostora, ki vodi v pisarno pa je bil položen karton z lepilom za miši.

Vsi štirje kršitelji, ki so bili zaradi kršitev primorani v začasno zaprtje mesnih obratov, so nepravilnosti odpravili in obratujejo naprej.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Nova prometna ureditev pri šoli

Mestna občina Maribor je skladno s smernicami za izboljšanje prometne varnosti otrok pred Osnovno šolo Rada Robiča Limbuš uredila posebno...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel