Ob 15. obletnici ustanovitve Fakultete za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru je potekala spletna slovesnost. V sklopu slednje so spregovorili predsednik republike Borut Pahor, ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec, rektor mariborske univerze Zdravko Kačič, mariborski župan Saša Arsenovič in državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Mitja Slavinec.

Jubilejna 15. obletnica sovpada z kriznimi časi epidemije, kljub temu so na fakulteti ponosni na svoje dosedanje delo. Po zagotovilih rektorja dr. Zdravka Kačiča pa se UM v prihodnjih letih nadeja obsežnih finančnih sredstev  za vzpostavitev kampusa in razširitvijo tudi dveh sosednjih fakultet, filozofske in pedagoške na Koroški cesti.

Maribor predstavlja univerzitetno mesto, na kar je opozoril tudi župan MOM Saša Arsenovič. Na Fakulteti za naravoslovje in matematiko namreč vsako leto diplomira veliko študentov, ki se izobražujejo za poklice prihodnosti, kar je bistvenega pomena za nadaljnji razvoj te regije in države.

Tradicija fakultete je daljša od dobe 15 let, je le nadaljevanje uspešnega dela predhodnice Pedagoške akademije in sedanje Pedagoške fakultete.

Predsednik republike Borut Pahor je pohvalil delo fakultete, ki po njegovem mnenju predstavlja ključen člen Univerze v Mariboru pri razvoju raziskovalno-akademskega dela.

Državni sekretar na ministrstvu za šolstvo dr. Mitja Slavinec je v tej izobraževalni ustanovi dolga leta deloval kot profesor fizike, od leta 2015 pa tudi kot dekan. V svojem nagovoru je poudaril pomen fakultete, katere kadri so v današnji visoko- tehnološki družbi izredno iskani.

Fakulteta bi z dejansko realizacijo kampusa končno pridobila prepotrebne dodatne prostore za namene študijskega procesa, ob tem pa bi študentom zagotovila boljše pogoje študija in posledično še učinkovitejše reference in znanja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj