spot_img

15 kilometrov novih kolesarskih stez

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Na območju celotnih Slovenskih goric bo v prihodnjih dveh letih potekala gradnja več deset kilometrov kolesarskih poti. Pri projektu sodeluje tudi občina Sveta Ana v Slo goricah, kjer je načrtovana izgradnja 15km kolesarskih povezav, sam začetek del pa je načrtovan predvidoma v letu 2022.

Potek projekta kolesarskih povezav na celotnem območju Slovenskih goric je bil postavljen že v lanskem letu. Pri projektu pa sodeluje 15 občin iz področja Slovenskih goric.

Trenutno se pripravlja potrebna tehnična projektna dokumentacija, na občini pa se nadejajo tudi pridobitve nepovratnih evropskih sredstev. V Sveti ANI bi sicer naj potekala izgradnja 15km kolesarskih povezav, dela pa se bodo predvidoma začela šele v letu 2022.
Občina je tako izpeljala javno razgrnitev in javno obravnavo sklepa o nujnosti gradnje Kolesarske povezave na področju celotnih Slovenskih goric. Ker pa bo gradnja projekta potekala tudi po zasebnih zemljiščih bo občina od prebivalcev Svete Ane potrebovala tudi njihova soglasja.

Po uspešno opravljeni prvi stopnji pridobivanja služnostih pravic bo sledila tudi druga stopnja oz. sama izvedba projekta.
Izgradnja tako obsežnega projekta bo torej zahtevala ogromno truda in usklajevanj tako med občinami, kot tudi med samo občino Sveta Ana in njenimi občani, vendar bo projekt ob svoji realizaciji prinesel številne pozitivne učinke tako občini Sveta Ana, kot celotnim Slovenskim goricam.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img