spot_img

100 let Lovske zveze Maribor

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Lovska zveza Maribor praznuje obletnico svojega delovanja. Začetki zveze segajo 100 let nazaj, ko je bila ustanovljena podružnica Slovenskega lovskega društva. Dobra organiziranost na ravni lovskih zvez je pogoj za dobro delovanje lovstva na regionalni ravni, je most med osnovno celico lovstva, lovskih društvom in krovno organizacijo Lovsko zvezo Slovenije. Ohranjanje lovske tradicije je ključno za ravnovesje narave in velika odgovornost ter obveznost umnega gospodarjenja z njenimi dobrinami.

Pobudnik za ustanovitev podružnice Slovenskega lovskega društva v Mariboru leta 1921 je bil eden od soustanoviteljev slovenske lovske organizacije leta 1907 Dragotin Klobučar. Prevzel je tudi funkcijo prvega predsednika mariborske podružnice SLD, ki je začela delovati z majhnim številom članov.

V sto letih se je izmenjalo kar nekaj generacij, ki so svoj prosti čas namenjali lovski organizaciji in lovu ter skrbi za divjad; ideja in vzgibi zaradi katerih je bilo pred davnimi leti organizirano lovstvo, pa je preživela vsa obdobja. A vendar se je lovstvo spremenilo tudi skozi čas.

In navkljub kriznim letom se vse več mladih odloča za lovstvo, med njimi tudi ženske.
Ena od trajnih nalog in odgovornosti lovcev je skrb, da so vrste divjadi in število v ravnovesju z bivalnimi in prehranskimi možnostmi. Lovska zveza Maribor obvladuje 45 lovišč na velikem terenu.

Lovska zveza Maribor je ena od 20-ih območni zvez lovskih družin Lovske zveze Slovenije, po številu članstev pa največja med njimi.

Na današnjem dogodku, s katerim bodo počastili prvo stoletje lovstva na Štajerskem bodo gostili številne eminentne goste, ministra za kmetijstvo dr. Jožeta Podgorška, predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča, kot tudi župane občin in predstavnike lovske zveze Slovenije. Za nadaljnjih 100 let pa si želijo.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img