spot_img

10-odstotni izpad delovanja v UKC Maribor

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V današnji rubriki Regionalno zdravje Vam predstavljamo problematiko krčenja programov, prerazporeditve kadrov in prilagoditve delovnega procesa v UKC Maribor. Z največjimi težavami se ubadajo na oddelku za otorinolaringologijo in ortopedijo, velike organizacijske probleme covid-19 povzroča tudi na Inštitutu za fizikalno in rehabilitacijsko medicino. Potek delovanja vseh specialističnih ambulant in oddelkov pa je odvisen od števila covid pacientov v naslednjih dneh in tednih.

V UKC Maribor so predstavili kolateralno škodo po posameznih specialističnih oddelkih, ki je nastala zaradi pandemije covida-19. Po besedah strokovnega direktorja Matjaža Vogrina so nekateri oddelki zelo prizadeti, nekateri manj. V tem trenutku pa naj bi v mariborskem kliničnem centru prišlo do 10 % upada ambulantnih pregledov in operacij.

Z največjimi težavami se ubadajo na oddelku za ortopedijo, kar je potrdil tudi njegov predstojnik dr. Andrej Moličnik. Opozoril je predvsem na znatno podaljšanje čakalnih dob za nujne medicinske posege, ki so bili zaradi epidemije prestavljeni za več kot leto dni.

S prerazporejanjem delovnega kadra in dodatnimi organizacijskimi zapleti se srečujejo na Inštitutu za fizikalno in rehabilitacijsko medicino, katerega vodi dr. Breda Jesenšek Papež. Težave so zaradi dela na področju rehabilitacije pacientov še toliko večje.

Oddelek za otorinolaringologijo je neposredno sodeloval v boju z epidemijo, zato je izpad delovanja temu primeren. Predstojnik oddelka dr. Boštjan Lanišnik je izpostavil predvsem na izredne dolge čakalne vrste na ravni države, pri čemer so vsaj v UKC Maribor na tem področju uspešnejši.

UKC Maribor sicer velja za drugo največjo slovensko bolnišnico in v tem trenutku igra eno pomembnejših vlog pri lajšanju posledic epidemije.

V UKC Maribor so sicer z današnjim dnem prepovedani obiski vseh hospitaliziranih pacientov z redkimi izjemami. Prav tako dosledno preverjajo pogoj PCT, ki velja za vse dejavnosti razen v primerih nujne medicinske pomoči.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img