spot_img

10 milijonov evrov kreditov za povračila vplačil odpovedanih potovanj

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo bo Javnemu skladu RS za podjetništvo zagotovilo 10 milijonov evrov za povečanje namenskega premoženja. Ta sredstva bo sklad v obliki kreditov ponudil organizatorjem potovanj.

Javni sklad Republike Slovenije za podjetništvo bo na trgu ponujal dodatne finančne produkte za mala in srednja podjetja ter velika podjetja, ki so organizatorji potovanj. Ti bodo z najetimi posojili lahko povrnili svoj dolg potrošnikom za pogodbe o paketnih potovanjih, ki so bila zaradi epidemije odpovedana. Organizatorji potovanj so sicer potrošnikom ponudili vrednotnice, a jih vsi potrošniki niso sprejeli oz. se z njimi niso strinjali, kar je njihova pravica z naslova Zakona o varstvu potrošnikov.

Organizatorji potovanj morajo tako v skladu z Zakonom o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo potrošniku vrniti vsa vplačila v 12-ih mesecih po razglasitvi prenehanja epidemije.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img