Kmalu s kolesom ob Dravi

 

Projekt Dravske kolesarske poti se razvija. Trenutno potekajo dela v Radljah ob Dravi, a bliža se začetek gradnje v Mariboru, kjer pripravljajo projektno dokumentacijo za osem odsekov. Projekt povezuje 18 občin, vanj sta vključena tudi Znanstveno raziskovalno središče Bistra Ptuj in Zavod za turizem Maribor-Pohorje, sodeluje pa tudi direkcija za infrastrukturo, saj predstavlja Dravska kolesarska pot eno od pomembnejših državnih kolesarskih povezav v Sloveniji.

Poleg Radelj gradbena dela še v Rušah

Gradnja celotne kolesarske poti je ocenjena na več kot 20 milijonov evrov, kot so pojasnili na Mariborski razvojni agenciji (MRA), pa bi z njo lahko zaključili v naslednjih petih letih. Poleg gradnje v Radljah trenutni tečejo priprave na odprtje novega gradbišča v mariborski občini, s katerim bodo zaključili gradnjo povezave med Rušami in Limbušem. Na tem odseku bodo uredila štiri počivališča ter varen kolesarski prehod v Rušah.

Sicer pa je direkcija letos zaključila tudi s pripravo projektne dokumentacije za še osem daljših odsekov na Koroškem in v Podravju. Hkrati nadaljujejo projektiranje v Lovrencu na Pohorju, Ormožu in Dupleku, ki predstavljajo zahtevnejši del povezave. Mestna občina Maribor je zaključila s pripravo projektne dokumentacije za odsek Melje-Malečnik-Trčova, v pripravi pa je dokumentacija za odsek med Drava centrom in dvoetažnim mostom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj